Waarom Halloween Wordt Gevierd

Waarom Halloween Wordt Gevierd
Waarom Halloween Wordt Gevierd

Video: Waarom Halloween Wordt Gevierd

Video: Waarom Halloween Wordt Gevierd
Video: Geschichte von Halloween 2024, Mei
Anonim

Terwijl de orthodoxe kerk probeert te bewijzen dat Halloween niet gevierd kan worden, zoeken jongeren op internet naar originele outfits voor verkleedfeesten. Het is dwaas om de belangstelling voor deze feestdag, die van jaar tot jaar in Rusland steeds populairder wordt, te negeren.

Halloween symboliseert het begin van de winter
Halloween symboliseert het begin van de winter

Halloween (Allerheiligen) wordt gevierd in de nacht van 31 oktober op 1 november en heeft een lange geschiedenis. Tegen die tijd waren Ierse boeren hun laatste oogst aan het oogsten en sloten hun vee voor de winter op in stallen. Ze vierden het einde van het plattelandswerk en bereidden zich voor op de lange winter. Dit is hoe de heidense feestdag Samhain verscheen (Samhein, Sauin, Saovina - de naam heeft veel lezingen).

Men geloofde dat na Samhain het donkere seizoen komt. Daarom regeren op deze dag geesten en onbegrijpelijke wezens uit andere werelden, en overleden familieleden kunnen naar de levenden kijken voor een vonk. Voor zulke gasten werd speciaal eten bereid en de tafel gedekt. De armen, die dit wisten, gingen verkleed als dode mensen en geesten van huis tot huis en vroegen om voedsel. Eeuwen zijn verstreken. Kinderen en tieners dragen carnavalskostuums om de buren de keuze te geven tussen lief en gemeen.

Omdat mensen geloofden dat de geesten van hun voorouders op Halloweennacht naar hen toekwamen, durfden waaghalzen hen vragen te stellen over de toekomst. Er zijn veel voorspellingen die speciaal voor deze vakantie zijn ontworpen.

Sombere gotische Halloween is betoverend
Sombere gotische Halloween is betoverend

Meer timide boeren verzamelden zich, feestten en verbrandden vuren om zichzelf te beschermen tegen buitenaardse krachten en buitenaardse spreuken. Afgaande op de populariteit van themafeesten in tal van bars en nachtclubs, bloeit deze traditie nog steeds.

Halloween is ongelooflijk donker en pittoresk. Gevallen bladeren ruiken naar kaneel, oranje lantaarns gaan verloren in de mist, cafés en eetgelegenheden nodigen uit om nieuwe seizoensgerechten te proberen en thuis kun je eindelijk een avond doorbrengen bij kaarslicht gewikkeld in je favoriete oude deken. Geef toe, ook jij kijkt uit naar dit mystieke seizoen.

Als je nog steeds denkt dat het onmogelijk is om Halloween te vieren, denk dan aan de Kolyada en de Pannenkoekenschotel, die wijdverbreid zijn in onze omgeving. Denk aan de traditie van waarzeggerij op Driekoningen, aan heidense herdenkingstradities, aan oogstfeesten die zijn goedgekeurd door de orthodoxe kerk. Denk na over deze tradities en vergelijk ze met soortgelijke buitenlandse. U zult begrijpen dat onze culturen veel minder verschillen dan veel propagandisten en strijders voor de oer-Russische waarden zouden willen.

Aanbevolen: