Hoe Kom Je Bij Het Five-Petal Rose Festival In Tsjechië?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Bij Het Five-Petal Rose Festival In Tsjechië?
Hoe Kom Je Bij Het Five-Petal Rose Festival In Tsjechië?

Video: Hoe Kom Je Bij Het Five-Petal Rose Festival In Tsjechië?

Video: Hoe Kom Je Bij Het Five-Petal Rose Festival In Tsjechië?
Video: How to make a Hay Festival paper rose 2024, April
Anonim

Als je naar Tsjechië gaat, wil je niet alleen moderne gebouwen zien, maar ook kennis maken met de verhalen, je onderdompelen in de sfeer van de oudheid en legendes die verband houden met de ontwikkeling van de staat. Een dergelijke gelegenheid wordt geboden door het Feest van de Vijfbladige Roos, dat jaarlijks in Cesky Krumlov wordt gevierd.

Hoe kom je bij het Five-Petal Rose Festival in Tsjechië?
Hoe kom je bij het Five-Petal Rose Festival in Tsjechië?

Noodzakelijk

  • - internationaal paspoort;
  • - Schengenvisum;
  • - een vliegticket naar Praag;
  • - buskaartje naar Cesky Krumlov.

instructies:

Stap 1

Deze vakantie staat in het teken van de heerschappij van de familie Rosenberg, die de laatste eigenaren waren van een oud kasteel in een van de mooiste steden ter wereld - Cesky Krumlov. En het is vernoemd naar de roos, het embleem van het familiewapen.

Stap 2

Drie dagen op rij, in juni, klinkt middeleeuwse muziek in de straten van de stad, een oude Boheemse kermis, een nachtelijke fakkeltocht en een echt feest. Dansers, goochelaars, schermers en fakirs zullen iedereen verrassen met hun vaardigheden, en acteurs, gekleed in oude kostuums uit de Renaissance, zullen een voorstelling opvoeren die het publiek onderdompelt in de sfeer van de Middeleeuwen. Tegenwoordig kun je in de straten van de stad echte ridders, monniken en kooplieden ontmoeten, die allemaal hun ding doen.

Stap 3

Om naar zo'n voorstelling te gaan, koop je een kaartje naar Tsjechië voor de tijd dat het Vijfbladige Rozenfestival plaatsvindt. Elk jaar wordt het in juni gevierd, maar de data van het feest kunnen enigszins variëren, dus het is beter om ze op internet of in een reisbureau te controleren. In 2012 loopt het bijvoorbeeld van 22-24 juni.

Stap 4

Bespreek zeker de voorwaarden van uw reis. Je kunt in Krumlov zelf verblijven, elke dag midden in de feestelijke evenementen staan, of er een excursie vanuit Praag maken. De weg van de hoofdstad van Tsjechië naar Krumlov duurt ongeveer 2 uur.

Stap 5

Ga er alleen heen, nadat u van tevoren een Schengenvisum hebt gemaakt voor het vereiste aantal. Om dit te doen, moet u uw vliegtickets en hotelkamer vooraf reserveren. Je kunt opnieuw stoppen, zowel in Cesky Krumlov als in Praag. Er zijn meerdere keren per dag bussen vanuit de hoofdstad die vertrekken vanaf het busstation van Praag. Als je echter van plan bent om een dag naar Cesky Krumlov te gaan, koop dan meteen een kaartje voor de retourbus.

Aanbevolen: