Hoe Kom Je Bij Het Pepsi Island-festival In Boedapest

Hoe Kom Je Bij Het Pepsi Island-festival In Boedapest
Hoe Kom Je Bij Het Pepsi Island-festival In Boedapest

Video: Hoe Kom Je Bij Het Pepsi Island-festival In Boedapest

Video: Hoe Kom Je Bij Het Pepsi Island-festival In Boedapest
Video: SZIGET FestivaL BUDAPEST 2024, April
Anonim

Toerisme is een van de meest betrouwbare en winstgevende sectoren van de Europese economie. Om toeristen aan te trekken, houden Europese landen verschillende festivals en wedstrijden en maken volksvakanties populair.

Hoe kom je naar het festival?
Hoe kom je naar het festival?

Sinds 1993 wordt begin augustus in Hongarije het muziekfestival Pepsi Island gehouden. Aan de rivier de Donau, in de regio Obuda, ligt het Magit-eiland. Daar komen jongeren uit heel Europa samen om naar hun favoriete muziek te luisteren en te communiceren met gelijkgestemden uit andere landen. Elk jaar zijn er meer en meer deelnemers en toeschouwers. Eerbiedwaardige bands en artiesten arriveren, verzamelen menigten fans. Beginnende muzikanten delen de aandacht van het publiek met hen, in de hoop dezelfde hoogten van roem te bereiken. Vertegenwoordigers van elke muzikale richting krijgen een aparte speelruimte toegewezen.

De sponsor van het festival is het bedrijf Pepsi-cola. Dit muzikale samenzijn is een goed georganiseerd winstgevend evenement geworden. Toeschouwers en deelnemers kunnen in hotels in Boedapest wonen of zich direct op het eiland vestigen. Voor de camping is een goed uitgeruste ruimte voorzien, waar degenen die dat wensen, na het kopen van een kaartje, de hele week kunnen verblijven. De camping is voorzien van droge kasten, drinkwater en een douche. Talrijke paviljoens verkopen nationale gerechten en souvenirs.

Het evenement is zo populair geworden dat de organisatoren het aantal deelnemers moeten beperken. De capaciteit van het eiland is 60.000 mensen. Zo zal het naar verwachting 25.000 tickets verkopen voor permanent verblijf op het eiland en 35.000 tickets voor dagelijkse bezoeken. Het is daarom verstandig om vooraf op de festivalwebsite tickets te bestellen.

Hongarije heeft het Akkoord van Schengen ondertekend, dus een Schengenvisum is vereist om te reizen. U kunt zich vertrouwd maken met de lijst met documenten die nodig zijn om deze te verkrijgen op de website van de Hongaarse ambassade of in reisbureaus die visa afhandelen.

Vanuit Moskou vertrekken er elke dag treinen naar Boedapest, vanuit St. Petersburg - een keer per week. Het tarief verschilt echter niet veel van de kosten van vliegreizen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, kunt u naar de grensplaats Chop in de Transkarpaten regio rijden en daar overstappen op een trein naar de Hongaarse stad Zahony. De reis duurt ongeveer 20 minuten. De grenscontrole vindt plaats op het station voordat u in de trein stapt. Treinen vertrekken meerdere keren per dag vanuit Zachony naar Boedapest. De reistijd is 5 uur. De ticketkosten bedragen ongeveer 70 euro.

Aanbevolen: