Hoe Kom Je Bij Het Luzern Muziek- En Vuurwerkfestival

Hoe Kom Je Bij Het Luzern Muziek- En Vuurwerkfestival
Hoe Kom Je Bij Het Luzern Muziek- En Vuurwerkfestival

Video: Hoe Kom Je Bij Het Luzern Muziek- En Vuurwerkfestival

Video: Hoe Kom Je Bij Het Luzern Muziek- En Vuurwerkfestival
Video: Feyenoord - FC Luzern Warming Up From the Stadium! 2024, April
Anonim

In de zomer zijn er veel verschillende muziekfestivals in Europa. Liefhebbers van klassieke en rockmuziek vinden hun vakantie midden in het toeristenseizoen. Zwitserland heeft een bijzonder druk festivalprogramma en het Lucerne Music Festival valt op tussen de evenementen. Het is een van de meest gerenommeerde en gerespecteerde fora voor academische muziek.

Hoe kom je bij het Luzern Muziek- en Vuurwerkfestival
Hoe kom je bij het Luzern Muziek- en Vuurwerkfestival

Het festival vindt vanaf half augustus plaats op een schilderachtige locatie boven het Vierwoudstrekenmeer en duurt ruim een maand. Hier was Wagner bezig met creativiteit, en opnieuw vult muziek de stad met haar geluid. De concertzaal van het festival heeft 1800 zitplaatsen, de structuur zelf is erg mooi. Het glas weerkaatst het heldere water van het meer en het gebouw lijkt daar een verlengstuk van te zijn. Dit meesterwerk is gemaakt door architect Jean Nouvel en akoestiek Russell Johnson.

Het festivalprogramma is zeer uitgebreid, het bestaat uit meer dan honderd concerten en andere evenementen. Elk jaar herbergt Luzern de beste ensembles van de wereld, verplichte deelnemers zijn de orkesten van de Wiener Philharmoniker en de Berliner Philharmoniker. Onder de dirigenten vindt u gerenommeerde Riccardo Chaili, Simon Rettle, Franz Welser-Most, Claudio Abbado, Valery Georgiev en andere getalenteerde muzikanten.

Alle belangrijke trends in de hedendaagse orkestmuziek worden gepresenteerd op het Lucerne Festival. Hier worden wereldpremières gespeeld, sommige componisten schrijven hun werken speciaal voor dit evenement. Elk jaar wordt er een nieuw thema gekozen voor het festival.

Symfonieconcerten van de beroemdheden van de wereldmuziekscene vervangen de programma's "Debut-Luzern" voor beginnende artiesten, "Luzern-modern" - de interpretatie van moderne muziek, "Children's Corner" - uitvoeringen van getalenteerde jonge virtuozen. Een aparte lijn van het festival zijn optredens van etnografische en folkloristische groepen.

In 2012 vindt het Luzernfestival plaats van 8 augustus tot 15 september. Het onderwerp van dit forum is Muziek en Geloof. Uitgenodigd modernistische theoloog en katholieke priester Hans Küng, kardinaal Kurt Koch. Op het programma van dit jaar staan gewijde muziek van Schubert, Bach, Bruckner, Verdi's Requiem, de opera Moses en Aaron, Symphony of Psalms van Stravinsky, The Reformation van Mendelssohn en andere werken die verband houden met spiritualiteit en menselijk geloof.

Het festival begint met een werkelijk fantastisch spektakel - nachtelijk vuurwerk boven het oppervlak van het meer. De beste vuurwerkmakers bedenken een vuurwerkprogramma. Als je geïnteresseerd bent in dit evenement, moet je naar Zwitserland gaan. Maar het is beter om dit van tevoren te doen, aangezien jaarlijks meer dan 110 duizend toeristen het festival bezoeken. Het hotel moet in het voorjaar worden geboekt en ook het visum moet van tevoren worden geregeld.

Het is zelfs nog beter als u een reisbureau zoekt dat uitstapjes organiseert naar de locaties van de belangrijkste festivals, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de plaatsen in het hotel. Als u besluit om alleen naar Zwitserland te gaan, dan kunt u vanuit Zürich naar Luzern gaan, er rijden elk half uur rechtstreekse treinen. U bent 45-50 minuten onderweg. Er zijn opties met een overstap in Zug, maar het is beter om een eenvoudige route te kiezen om niet te verdwalen in het buitenland.

Aanbevolen: