Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Oma's Verjaardagskaart

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Oma's Verjaardagskaart
Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Oma's Verjaardagskaart

Video: Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Oma's Verjaardagskaart

Video: Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Oma's Verjaardagskaart
Video: Een kaart maken op een leuke manier. 2024, April
Anonim

Een handgemaakte kaart zal meer vreugde brengen dan een in de winkel gekochte kaart. Iedereen zal blij zijn met een geschenk waarin ze hun ziel, inspanningen en tijd hebben gestoken. Geliefde grootmoeders verdienen zo'n oprecht, uniek en onnavolgbaar geschenk. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om met je eigen handen een verjaardagskaart voor je oma te maken. Je kunt elk ontwerp maken, de kaart op elke manier versieren, maar het algemene principe is hetzelfde.

Hoe maak je een doe-het-zelf oma's verjaardagskaart
Hoe maak je een doe-het-zelf oma's verjaardagskaart

Het is nodig

  • • Een vel papier voor de basis (je kunt karton nemen);
  • • Gekleurd papier voor het maken van sieraden;
  • • Markeerstift of gekleurde pen voor handtekening;
  • • Decoratieve voorwerpen (kralen, linten, strass, enz.);
  • • Schaar;
  • • Lijm;
  • • Dubbelzijdige tape;
  • • Perforator;
  • • Tandenstoker of priem.

instructies:

Stap 1

Kies een basis voor je ansichtkaart. Het moet een dik stuk papier zijn. Witte kleur laat meer vrijheid voor creativiteit, zo'n blad kan met elk patroon worden versierd. Maar als je wilt, kun je elke kleur nemen, het belangrijkste is dat de handtekening erop leesbaar is en dat de decoratieve elementen er goed uitzien. Je kunt bijvoorbeeld een vel dik karton nemen.

Stap 2

Denk vooraf goed na over de tekst. De locatie van ontwerpelementen is afhankelijk van de lengte. De felicitaties aan je grootmoeder moeten warm en niet te formeel zijn. Het zal aangenaam zijn voor grootmoeder om te lezen, waarvoor u haar dankbaar bent, onthoud al haar goede daden en onschatbare hulp. Laat je wensen oprecht en attent zijn, want je weet waarschijnlijk precies wat je oma wil. En vergeet niet jezelf eraan te herinneren hoeveel je van haar houdt. Als er helemaal geen inspiratie is, kunt u zich wenden tot internet, maar het is nog steeds beter om deze methode niet te gebruiken. Oprechte, oprechte felicitaties, zelfs niet de best geformuleerde, zijn altijd beter dan standaardzinnen. Schrijf de tekst op een apart vel papier.

Stap 3

Denk aan het ontwerp en de samenstelling van de kaart. Je kent waarschijnlijk de smaak van je grootmoeder, haar favoriete kleur. Maak een ansichtkaart die bij haar voorkeuren past. Bepaal waar de tekst komt, waar de decoratieve elementen komen. Gefeliciteerd kan worden afgedrukt, maar handgeschreven tekst ziet er meer soulvol uit.

Stap 4

Selecteer decoratieve items om je kaart te versieren. Dit kunnen afbeeldingen zijn die uit tijdschriften zijn gesneden, kralen, strass-steentjes, strikken, enz. Degenen die goed kunnen tekenen, kunnen het patroon zelf maken. Je kunt de kaart versieren met foto's van de favoriete dingen van je oma. Het is een goed idee om foto's uit uw familiearchief te gebruiken.

Stap 5

Schrijf bij het maken van een ansichtkaart eerst de tekst en begin dan met het maken van het ontwerp. Bevestig alle decoratieve elementen zorgvuldig en stevig volgens een doordacht patroon. Vergeet niet te abonneren op het einde.

Stap 6

Als alternatief kunt u de kaart versieren met zelfgemaakte bloemen. Voor zo'n ansichtkaart is het beter om een witte basis te nemen, zodat de bloemen er helder en opvallend uitzien. De bloembladen worden gemaakt van helder papier - lila, roze, paars, rood, enz., En de bladeren zijn van groen papier. Bloemen zullen volumineus zijn. Er zijn verschillende technieken om dergelijke decoratieve elementen te maken. De eerste wordt de laagtechniek genoemd. De essentie is als volgt: de bloembladen worden uit papier gesneden en aan elkaar geplakt. Een andere manier om een volumetrisch effect te bereiken is stremmen. Hier heb je gekleurd dubbelzijdig papier nodig. Eerst wordt het midden gemaakt: een rechte strook papier wordt uitgesneden en tot een ring gevouwen, zodat de punt van de strook verborgen blijft. De resulterende ring moet op de ansichtkaart worden gelijmd. Vervolgens wordt een basis voor de bloembladen uitgesneden, die in de gewenste vorm moet worden gerold en aan het midden van de bloem moet worden bevestigd. Op deze manier wordt de hele bloem gemaakt. Als je wilt, kun je er groene bladeren aan toevoegen.

Stap 7

Een meer complexe optie die nauwgezet werk en een aanzienlijke tijdsinvestering vereist, is een 3D-kaart in de vorm van een mand met bloemen. De inspanningen die aan de creatie ervan zijn besteed, worden beloond met een uniek en origineel resultaat van uw werk. Zo'n kaart zal je grootmoeder enorm verrassen en laten zien dat je echt hebt geprobeerd een geweldig cadeau te maken.

Stap 8

Bereid alles voor wat je nodig hebt: dik karton van twee kleuren, papieren strepen (basis voor de mand), schaar, dubbelzijdig plakband, lijm, perforator, priem of tandenstoker, kleine spons, kunstbloemtakje, lint.

Stap 9

Maak een basis voor je ansichtkaart door een stuk karton dubbel te vouwen. Knip een rechthoekig venster uit aan de voorkant van de kaart. Als het formaat van de hele ansichtkaart 10x15 cm is, moet het venster ongeveer 10x6 cm zijn. Om te decoreren, moet je twee 2x14 strepen uit helder papier en twee kleinere strepen van 2x5 cm knippen.

Stap 10

Vouw de uitgesneden rechthoek dubbel en pas elke zijde 1 cm aan, plak dubbelzijdig plakband aan de randen en lijm deze rechthoek aan de onderkant van de kaart. De voorgesneden stroken moeten met tape langs de zijkanten van het raam worden gelijmd.

Stap 11

Gebruik een perforator of schaar om de bloemen te knippen. Vorm ze door ze met een tandenstoker in een vochtige spons te drukken. Zodat de bloemen volume krijgen, in de toekomst zullen ze decoratieve knoppen vormen. Als de bloemen droog zijn, lijm je ze één voor één vast. Als gevolg hiervan zou u weelderige boeketten moeten krijgen.

Stap 12

Voorbereide 6 stroken papier moeten worden gedraaid en hun uiteinden worden gelijmd. De laatste tip is bevestigd aan de resulterende cirkel. Van deze structuur moet je een mand vormen en voorzichtig in het midden knijpen. In de mand wordt een boeket gelijmd. Kortom, je moet aan beide kanten een takje of touwtje lijmen, in de vorm van een mandhandvat. Het is bevestigd aan het ansichtkaartvenster. Optioneel kun je het versieren met een lint, kralen, een inscriptie en een geschikte tekening toevoegen.

Stap 13

De vorm van de ansichtkaart kan elk zijn - rechthoekig, vierkant, je kunt een ansichtkaart maken in de vorm van een boeket bloemen, een doos chocolaatjes, enz. Het basismateriaal kan elk dik papier zijn, glanzend of mat, van elke kleur. De begroetingstekst kan met de hand worden geschreven, afgedrukt of uit gekleurd papier worden geknipt. Al deze methoden kunnen worden gecombineerd. En je kunt de ansichtkaart in een zelfgemaakte envelop doen, ook naar eigen wens versierd. Beperk je verbeeldingskracht niet, versier de ansichtkaart in overeenstemming met je wensen, maar vergeet de smaak van je grootmoeder niet, want in de eerste plaats moet de ansichtkaart haar behagen.

Aanbevolen: