Hoe Organiseer Je Een Feest In Japanse Stijl

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Feest In Japanse Stijl
Hoe Organiseer Je Een Feest In Japanse Stijl

Video: Hoe Organiseer Je Een Feest In Japanse Stijl

Video: Hoe Organiseer Je Een Feest In Japanse Stijl
Video: HOE LAK JE MOOI JE NAGELS! (Hoe doe je dit?) 2024, April
Anonim

In plaats van een ander bedrijfsfeest of de gebruikelijke borrels met vrienden, kun je een ongewoon feest in Japanse stijl houden waar je lang aan herinnerd zult worden. Het zal niet moeilijk zijn om zo'n evenement te organiseren, want in elke supermarkt kun je gemakkelijk broodjes en sushi kopen, die de hoofdgerechten van het feestmenu zullen worden.

Hoe organiseer je een feest in Japanse stijl
Hoe organiseer je een feest in Japanse stijl

Interieur, kostuums en muziek voor een Japans feest

Bereid bij het organiseren van een feest in Japanse stijl het interieur voor. Gedempt licht, wandventilatoren, ikebana in vazen en potten, oosterse wierook en drijvende kaarsen zijn geschikt. Dit alles is niet zo duur en is gemakkelijk te vinden in verschillende winkels van de stad. Je kunt de muren ophangen met rode, witte en donkerbruine stoffen.

Een feest in Japanse stijl veronderstelt ook de aanwezigheid van een gepaste uitstraling. Stel je voor hoe ongewoon het voor jou en je gasten zal zijn om jezelf te zien in de vorm van een prachtige geisha of een dappere samoerai. De outfits van de gasten kunnen hetzelfde zijn of totaal verschillend. Traditionele Japanse afbeeldingen: samoerai, geisha, animehelden, sumoworstelaars. Kleding - kleurrijke omslagjurken en blouses, kimono's, worsteltrainingskleding. Make-up: bleke huid, expressief grote en fel gelijnde ogen, rode lippen.

Meisjes kunnen hun haar in een hoge knot of "bult" trekken en mannen kunnen het gewoon gladstrijken met een gel of aanbrengen met vernis, zoals de Japanse "freaks" van tegenwoordig doen.

Natuurgeluiden (geruis van gebladerte, geluid van een waterval, enz.) of Japanse muziek, traditioneel of in moderne bewerking, zijn perfect als onopvallende achtergrondmuziek. Dergelijke nummers kunnen gemakkelijk op internet worden gevonden of op cd-rom worden gekocht.

Leuke feestwedstrijden in Japanse stijl

"Japans gesprek"

Zoals u weet, hebben letters in het Japanse alfabet een syllabische uitspraak. Probeer een tijdje te praten en voeg een lettergreep toe aan elk woord. Voor de eerste deelnemer kan het bijvoorbeeld de lettergreep "mi" zijn, voor de tweede - "pi", voor de derde - "co" of "ko", enz.

Daarnaast kun je een wedstrijd houden voor de beste uitspraak van de moeilijkste letter van het Japanse alfabet - "p". In deze taal heeft zo'n letter een klank tussen "l" en "r", terwijl de taal in de mond moet liggen.

"Theater" Kabuki"

Dit soort kunst is ontstaan in de oudheid. In het traditionele kabuki-theater mochten alleen mannen optreden en speelden ze ook vrouwelijke rollen. Dergelijk amusement doet denken aan het Venetiaanse theater en de Europese pantomimekunst.

Competitie "Wie is beter?"

Vrijwel elk thema is hier geschikt: de beste fan, outfit, kapsel of make-up, de beste groene theemaker.

Wat voor eten moet er op een feest in het Japans zijn

Eten is een integraal onderdeel van elke vakantie. Midden in het feest willen de geamuseerde gasten een hapje eten. Echte thee, die in een speciale theepot geserveerd moet worden, kun je zelf zetten. Maar met gerechten en snacks is de situatie iets gecompliceerder.

Voor een Japans diner zijn broodjes, sushi, rijst, maar ook warme zeevruchten en visgerechten het meest geschikt. De technologie voor het bereiden van dergelijke gerechten is vrij ingewikkeld, dus het is beter om overzeese delicatessen in een supermarkt te kopen of gewoon sushi en broodjes telefonisch te bestellen met thuisbezorging.

Aanbevolen: