Hoe Maak Je Een DIY Kerstkrans

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een DIY Kerstkrans
Hoe Maak Je Een DIY Kerstkrans

Video: Hoe Maak Je Een DIY Kerstkrans

Video: Hoe Maak Je Een DIY Kerstkrans
Video: DIY KERSTKRANS: Zo maak je zelf een kerstkrans met mini-kerstboompjes (mijn kerstkrans 2020) 2024, April
Anonim

Kerstmis is een van de belangrijkste feestdagen in de christelijke wereld en de voorbereidingen ervoor beginnen van tevoren. Een van de symbolen van Kerstmis is een krans gemaakt van sparren, hulst of andere groenblijvende planten. Vrolijk versierd, wordt het vier weken voor Kerstmis aan de voordeur gehangen of in huis geplaatst.

Hoe maak je een DIY kerstkrans
Hoe maak je een DIY kerstkrans

Het is nodig

  • Voor een krans van twijgen:
  • - dikke flexibele draad;
  • - takken van thuja, buxus of blauwe spar;
  • - decoratieve bessen, bladeren en kegels.
  • Voor een slangenkrans:
  • - tuinslang;
  • - plakband;
  • - lijmmoment;
  • - zetmeel;
  • - veelkleurige stoffen;
  • - gekleurd papier.
  • Voor een stoffen krans:
  • - synthetische winterizer, watten of schuimrubber;
  • - het doek;
  • - linten.

instructies:

Stap 1

Takkrans Neem de draad en rol deze op tot een ring - dit wordt de basis voor de krans. Snijd de naalden in stukken van 10-12 centimeter lang. Schroef de twijgen met dezelfde draad met de klok mee (van rechts naar links) aan de ring, let op, zorg dat de krans zijn vorm behoudt. Schroef nog een laag takken, maar in de tegenovergestelde richting, dan nog een, maak zoveel lagen als nodig, zodat de krans weelderig genoeg is.

Stap 2

Knip de draad af, rijg het uiteinde naar binnen zodat het het uiterlijk van de krans niet bederft. Neem een paar twijgen, wikkel de uiteinden met draad strakker, zet de draad vast, buig het vrije uiteinde naar beneden en steek het bosje in de krans om onregelmatigheden en plaatsen die niet bedekt zijn met naalden te bedekken.

Stap 3

Versier de krans met een weelderige strik gemaakt van een breed lint, een satijnrood lint met gouden rand is het meest geschikt voor groene takken, luchtige organza-strikken, gestreepte of geruite gordijnen zien er erg goed uit, je kunt de compositie aanvullen met een paar kegels en bessen, bijvoorbeeld viburnum, bosbessen, veenbessen, wilde roos, lijsterbes.

Stap 4

Slangkrans Rol een ring van een tuinslang, steek het ene uiteinde van de slang in het andere, sluit de verbinding af met brede, sterke tape. Wikkel het werkstuk strak met ruw dik papier (niet glad en niet glanzend) in een spiraal, lijm het op verschillende plaatsen zodat het papier niet wegglijdt of op de slang draait. Neem een vel dubbelzijdig gekleurd papier, bij voorkeur glanzend, vouw het met een accordeon en plak het in een spiraal over het frame. Gebruik zoveel vellen als nodig om de hele krans te versieren.

Stap 5

Zet een katoenen doek vast, droog en strijk, knip de contouren van bloemen en bladeren uit karton, leg op een gesteven doek en omcirkel met een potlood, snij bloemen uit de doek. Lijm een glanzende kraal of mooie knoop in het midden van elke bloem. Lijm de bloemen op de krans.

Stap 6

Stoffen krans Knip twee ringen van dezelfde maat uit de stof, naai ze aan elkaar, laat slechts één klein gaatje over, draai de ring er met de goede kant doorheen en vul stevig op met opvulmateriaal van polyester, watten of iets dergelijks.

Stap 7

Knip veel kleurrijke rechthoeken uit mooie stoffen, leg twee rechthoeken van dezelfde kleur op elkaar met de goede kant naar binnen, naai langs de randen en laat de hoek ongestikt. Draai er doorheen naar de voorkant, maak dezelfde zakjes van de rest van de rechthoeken.

Stap 8

Vul alle zakken met opvulling polyester, watten of iets dergelijks (u krijgt pads), naai de inlaat dicht. Plak elk kussen in het midden vast met een lint om een strik te maken; gebruik beide uiteinden van het lint om het kussen aan de krans te binden.

Aanbevolen: