Waarom Een verjaardag Vieren?

Waarom Een verjaardag Vieren?
Waarom Een verjaardag Vieren?

Video: Waarom Een verjaardag Vieren?

Video: Waarom Een verjaardag Vieren?
Video: Celebrating birthdays in Islam? Ask Mufti Menk 2024, Mei
Anonim

Verjaardag is een langverwachte familievakantie die veel aangename momenten met zich meebrengt, waaraan de beste herinneringen worden gemaakt. Over de ontstaansgeschiedenis van de traditie van het jaarlijks vieren van een verjaardag bestaan veel verschillende meningen, soms compleet tegengesteld.

Waarom een verjaardag vieren?
Waarom een verjaardag vieren?

Volgens een van de versies werden verjaardagen gevierd in het oude Egypte en het oude Griekenland, maar alleen de heersers en goden van het land werden met deze eer geëerd. Niemand vierde de verjaardagen van gewone mensen, en niemand schreef zelfs de geboortedata van vrouwen op.

Christenen begonnen in de vierde eeuw na Christus de naamdag of de dag van de engel te vieren, ter ere waarvan de christen een naam kreeg bij de doop. Meestal gaven ze de naam van de heilige wiens verering het dichtst bij zijn verjaardag lag. Sommige families houden zich nog steeds aan deze traditie en vernoemen kinderen naar heiligen. Omdat de dag van de engel en de verjaardag vaak samenvielen of elkaar volgden, begonnen mensen deze twee gebeurtenissen op dezelfde dag te vieren.

Waarschijnlijk zijn kinderen het meest blij met hun verjaardag, omdat het hen alleen maar vreugdevolle momenten, veel geschenken, de aandacht van ouders, volwassen familieleden en vrienden oplevert. De traditie van het vieren van kinderverjaardagen kwam uit Duitsland, waar deze feestdag in de 13e eeuw ontstond, en in Rusland begon het pas twee eeuwen geleden. Maar in de oudheid werd de verjaardag van kinderen helemaal niet opgemerkt en werd het niet als een evenement beschouwd. Hoewel het in de heidense stammen op de verjaardag van het kind was dat rituelen voor het wegjagen van boze geesten werden georganiseerd in aanwezigheid van naaste familieleden, omdat men geloofde dat het op deze dag was dat mensen het meest vatbaar waren voor verschillende invloeden van "donkere geesten". krachten". Daarom vieren mensen waarschijnlijk nog steeds hun verjaardag omringd door de meest dierbare mensen in wiens liefde en toewijding ze zeker zijn. De feestelijke rituelen, die ze proberen te observeren, kwamen uit het heidense geloof en worden waargenomen om de jarige te beschermen tegen boze geesten.

De traditie van het geven van verjaardagscadeaus stamt ook uit de oudheid. Toen hij de heerser van het land vierde, kreeg hij geschenken van de koningen van de buurlanden, de leiders van de veroverde volkeren en lokale vazallen met lovende woorden en wensen van een lang leven en rijkdom.

Veel mensen beschouwen verjaardag nog steeds niet als een feestdag en vieren het ook niet, maar ze blijven de jaren tellen. In het moderne leven hangt veel af van de leeftijd: het begin van de schooljaren, afstuderen van school, het verkrijgen van een paspoort, volwassen worden, dienen in het leger, pensionering. In het begin tellen mensen gelukkig de jaren van opgroeien en worden, en merken dan helaas hun vergankelijkheid op.

Aanbevolen: