Hoe Een Waterpijp Te Kopen In

Inhoudsopgave:

Hoe Een Waterpijp Te Kopen In
Hoe Een Waterpijp Te Kopen In

Video: Hoe Een Waterpijp Te Kopen In

Video: Hoe Een Waterpijp Te Kopen In
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Mei
Anonim

Waterpijp is niet alleen populair als rookmiddel, maar ook als souvenir, een item dat sfeer creëert in de kamer. Het brengt een oriëntaalse smaak met zich mee en heeft een decoratieve functie. Aan de andere kant is een waterpijp een apparaat met verschillende elementen, dus het kennen van enkele details zal je helpen bij het kiezen.

Hoe een waterpijp te kopen?
Hoe een waterpijp te kopen?

instructies:

Stap 1

Veel mensen kopen een waterpijp als souvenir - als aandenken en om de kamer te versieren. Meestal worden ze meegenomen van toeristische reizen naar oostelijke landen. Omdat het hoofddoel van dergelijke producten is om het oog te strelen, wordt gekozen voor decoratieve waterpijpen, vaak klein, soms zelfs met een afgesloten pijp (niet geschikt om te roken). Als je doel precies een mooi souvenir is, dan zijn er geen beperkingen aan de keuze, je kunt je alleen laten leiden door je esthetische voorkeuren.

Stap 2

Als je een waterpijp nodig hebt om met vrienden en op vakantie te roken, kies dan een model met een hoogte van ongeveer 40-50 cm. Het is handig om het mee te nemen naar de datsja, naar een picknick, en het neemt niet veel ruimte in beslag. Uiterlijk is in dit geval niet zo belangrijk, dus laat u leiden door uw voorkeuren.

Stap 3

Als u van plan bent de waterpijp permanent te gebruiken, dan is de beste keuze een professioneel model, met een gemiddelde hoogte van 60 tot 120 cm. De gemonteerde waterpijphoogte is een van de belangrijkste parameters, omdat hoe langer de rook reist, hoe veiliger het is. Gekoelde rook droogt niet uit en verbrandt de luchtwegen niet. Voor een professionele waterpijp is het belangrijkste functionele kenmerken, en het uiterlijk doet er niet echt toe.

Stap 4

Zorg ervoor dat de kwaliteit van de waterpijp. Controleer de dichtheid: bedek de bovenkant van de schacht met uw handpalm en zuig lucht aan via het mondstuk. Als de lucht niet wordt aangezogen, is dit goed - de waterpijp is luchtdicht, als deze wordt aangezogen, is het model van slechte kwaliteit. Inspecteer het product op externe integriteit - zodat er geen scheuren of deuken zijn. Let op het fabricagemateriaal. De as (rookpijp) moet van metaal zijn, bij voorkeur roestvrij staal. De schalen (waar de tabak in staat) zijn gemaakt van metaal, en idealiter van hoogwaardige klei. Kolven zijn gemaakt van metaal, klei, glas, dure zijn gemaakt van natuurlijk kwarts of kristal. Hoe zwaarder de fles, hoe stabieler de waterpijp.

Stap 5

De rook wordt direct ingeademd via de slang, die uit drie delen bestaat: een aftakleiding, een slang en een mondstuk. De aftakleiding wordt in een schacht of een kolf gestoken en is gemaakt van sterk, duurzaam hout. Een goede slang is dik en flexibel en mag niet barsten of breken tijdens het wassen en drogen. Lederen slangen worden beschouwd als van de hoogste kwaliteit (maar ook moeilijk te onderhouden); goedkopere slangen zijn gemaakt van rubber, polyethyleen en stalen veren. Slangen zijn 40-80 cm lang - hoe langer hoe beter. Mondstukken (inhalatietips) zijn meestal gemaakt van hardhout, maar ze kunnen ook gemaakt zijn van plastic, steen, etc. Het mondstuk en het mondstuk mogen niet worden gelakt, het zal hoe dan ook snel afbrokkelen.

Stap 6

Waterpijpen zijn verkrijgbaar met één en meerdere pijpen. De eerste zijn van de hoogste kwaliteit (omdat ze luchtdichter zijn), hoewel modellen met meerdere pijpen vaak spectaculairder zijn en meer indruk maken op gasten. Als je zo'n waterpijp wilt kopen, zorg er dan voor dat er in elke buis een ventiel zit met een bal, anders kun je niet uit de ene slang roken als er andere ongebruikte en lekkende slangen zijn.

Stap 7

Extra accessoires worden meestal geleverd met een waterpijp: een bord, een dop voor houtskool, een tang voor tabak en houtskool, een scherm voor een kom. Zorg ervoor dat ze zijn inbegrepen of koop ze apart. Je hebt ook tabak van goede kwaliteit nodig om te roken en houtskool voor aanmaakhout.

Aanbevolen: