Hoe Maak Je Een Huwelijkswensboek?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Huwelijkswensboek?
Hoe Maak Je Een Huwelijkswensboek?

Video: Hoe Maak Je Een Huwelijkswensboek?

Video: Hoe Maak Je Een Huwelijkswensboek?
Video: Hoe maak je een boek? - uitgelegd door Paul van Loon 2024, Mei
Anonim

Trouwaccessoires kunnen in winkels worden gekocht of online worden besteld - het assortiment is zo breed dat u zeker iets van uw gading zult vinden. Sommige kleine dingen kunnen echter beter met de hand worden gedaan. U kunt bijvoorbeeld een uniek boek voor wensen maken. Stop er al je liefde en anticipatie voor de vakantie in, ontspan voor een verantwoord evenement en stem je af op de juiste stemming.

Hoe maak je een huwelijkswensboek?
Hoe maak je een huwelijkswensboek?

Noodzakelijk

  • - papier;
  • - karton;
  • - een naald;
  • - draden;
  • - lijm;
  • - het doek;
  • - linten / kant / kralen.

instructies:

Stap 1

Bepaal het papierformaat dat u nodig heeft. Het hangt alleen af van uw voorkeuren. Het formaat van de vellen moet twee keer zo groot zijn als het uiteindelijke formaat van het boek. Voor een A5-album heb je bijvoorbeeld A4-vellen nodig.

Stap 2

Het gewicht van het papier moet ongeveer 120 g/m2 zijn. Papier van dit gewicht zal niet kromtrekken van de lijm als je trouwfoto's in het boek plaatst. De inkt die wordt gebruikt om wensen op te schrijven, is doorschijnend en wordt op de volgende pagina afgedrukt.

Stap 3

Bedenk een kleurenschema waarin het boek gemaakt gaat worden. Traditionele trouwalbums worden gemaakt van materialen in pasteltinten - ze kiezen voor beige, lichtblauw, lichtgroen papier en vullen het aan met een iets donkerdere of contrasterende omslag. U kunt echter afwijken van de canons en het boek helder en ongebruikelijk maken.

Stap 4

Vouw de vellen papier dubbel. Steek ze 3-5 stukjes in elkaar en vorm notitieboekjes. Leg een stapel notitieboekjes enkele uren (minimaal 2) onder de pers. Haal ze er dan uit. Plaats in de bocht van elk blok punten op gelijke afstand van elkaar en prik de gaten met een priem. Gebruik een zigeunernaald en stevige draad om de notitieboekjes te naaien door de naald door de voorbereide gaten te steken. Gebruik de voorwaartse steek. Rijg in het midden van het notitieboekje en aan de rand van het notitieboekje een naald onder de steek van het aangrenzende notitieboekje om ze samen te voegen tot een stevig blok.

Stap 5

Knip het afgewerkte blok langs de rand af. Trek een lijn, stap terug vanaf de rand van 5 mm, bevestig er een liniaal aan en snij het overtollige af met een administratief mes. Druk hierbij niet op het mes.

Stap 6

Knip schutbladen uit pastelpapier of dubbelzijdig scrappapier. Ze moeten even groot zijn als de spreiding van het boek. Vouw de schutbladen dubbel, breng lijm aan langs de vouw en bevestig deze vellen aan de eerste en laatste pagina's van het boek.

Stap 7

Bereid de onderdelen voor de boekomslag voor. Knip 2 rechthoeken uit dik karton, die 1 cm hoger zijn dan de pagina's van het boek. Maak voor de rug een rechthoekige blanco. De hoogte is gelijk aan de hoogte van het deksel. En de breedte is de dikte van de gestikte stapel papier + 3 mm. Teken, zonder een rechthoek uit te knippen, twee stroken van 3 cm breed aan de zijkanten ervan. Druk met een pen of potlood op de plaats waar ze samenkomen met de rechthoek, zodat de rug gemakkelijk kan worden gebogen.

Stap 8

Lijm de omslag op de rug. Stap 5 mm van de vouw van de rug en overlap de rand van de omslag op deze lijn. Het geassembleerde werkstuk steekt dus 5 mm boven, onder en rechts boven de vellen van het boek uit.

Stap 9

U kunt doorgaan naar de meest creatieve fase. Bedek de hoes met stof. Maak je een boek in een klassieke stijl, kies dan voor zijde of katoen in zachte pastelkleuren. Het stuk stof moet 3 cm langer en breder zijn dan de verzamelde hoes. Vouw de randen van de stof naar binnen, druk aan en zet vast met lijm. Lijm of naai op de voorkant een ornament in de vorm van bloemen van zijden linten, kant, kralen.

Stap 10

Leg het boek in de omslag en plak de schutbladen vast. Versier de pagina's van het boek. Koop postzegels met een bloemmotief of een ander delicaat ontwerp. Versier de randen van de vellen met dit patroon. Het hoofdgedeelte van de pagina's mag niet worden overladen met decor - ze zullen worden gevuld met wensen.

Aanbevolen: