Hoe Het Virgin Mary Snow Festival Tot Stand Kwam

Hoe Het Virgin Mary Snow Festival Tot Stand Kwam
Hoe Het Virgin Mary Snow Festival Tot Stand Kwam

Video: Hoe Het Virgin Mary Snow Festival Tot Stand Kwam

Video: Hoe Het Virgin Mary Snow Festival Tot Stand Kwam
Video: 10.00am Mass: Friday 24th September 2021: Our Lady of Walsingham 2024, Maart
Anonim

Het Katholieke Sneeuwfestival, of de Dag van de Maagd Maria van de Sneeuw, wordt gevierd op 5 augustus. Het is opgedragen aan de Moeder van God en haar "sneeuwwonder" dat plaatsvond in de 4e eeuw. Op deze zwoele zomerdag bedekte sneeuw een veld op een van de zeven Romeinse heuvels, waar sindsdien de kathedraal heeft gestaan.

Hoe het Virgin Mary Snow Festival tot stand kwam
Hoe het Virgin Mary Snow Festival tot stand kwam

Op 5 augustus gaan pelgrims in heel Europa naar katholieke kerken die vernoemd zijn naar de Maagd Maria van de Sneeuw en worden hier religieuze diensten gehouden. Deze feestdag is een eerbetoon aan de dag van verlichting van de kathedraal van de Heilige Onbevlekte Maagd, die werd gebouwd op een plaats waar pure sprankelende sneeuw viel in de zomerse hitte. Dit fenomeen verscheen in de ogen van paus Liberius I "Belijder" en twee andere personen die voor altijd de geschiedenis van de kerk zijn binnengegaan.

Patriciër Giovanni en zijn vrouw droomden lange tijd van een kind en baden er vurig voor tot de Heer. Mensen zijn erg rijk, ze brachten voortdurend gulle donaties aan de kerk. En in de nacht van 5 augustus 358 verscheen de Allerheiligste Theotokos aan hen beiden in een droom en vertelde hen dat ze spoedig een zoon zouden krijgen. Bovendien zal binnenkort een goddelijk teken naar de aarde worden gestuurd - er zal sneeuw vallen op een van de heuvels van Rome. En op de plaats waar dit zal gebeuren, moet een tempel worden gebouwd.

Het opgetogen stel ging naar de paus en vertelde over hun droom. De opperheerser van de katholieke kerk was zeer verrast, want gisteravond ontving hij zelf dezelfde boodschap van de Maagd Maria. Bij het ochtendgloren gingen ze met z'n drieën naar Equilin Hill en zagen midden in het veld een sneeuwwit tapijt. Onmiddellijk werd deze plaats ingewijd en Liberius I beval er een tempel op te bouwen, gewijd aan de Onbevlekte Maagd.

De constructie werd bijna acht decennia lang uitgevoerd en in 432 werd de kerk van de Maagd Maria van de Sneeuw gebouwd, die de grootste in Rome werd. Er is een icoon van de Maagd Maria, een van de meest vereerde onder de aanhangers van het katholicisme. Ze wordt vaak de Madonna van de Sneeuw genoemd, evenals de Redding van het Romeinse volk. Kerken gewijd aan deze heilige werden gebouwd in vele steden van Europa. Er zijn ook verschillende borden in verband met het Sneeuwfestival. In Duitsland wordt bijvoorbeeld aangenomen dat regen op deze dag een goede oogst voorspelt.

Aanbevolen: