Wie Organiseert Het Griekse Festival In Barcelona?

Wie Organiseert Het Griekse Festival In Barcelona?
Wie Organiseert Het Griekse Festival In Barcelona?

Video: Wie Organiseert Het Griekse Festival In Barcelona?

Video: Wie Organiseert Het Griekse Festival In Barcelona?
Video: Афины, Греция. Здесь есть не только Парфенон! Большой выпуск. 2024, April
Anonim

Ooit besloten de Spanjaarden zelf: het leven is een vakantie. En ze maakten van dit argument een bestaansstijl. Sindsdien, waar je ook gaat in Spanje - naar grote steden of kleine dorpen - je vindt jezelf overal naar een feest of een festival. Misschien zal het absoluut uniek zijn, alleen in deze hoek van het land.

Wie organiseert het Griekse festival in Barcelona?
Wie organiseert het Griekse festival in Barcelona?

Sommige van deze feestdagen worden uiteindelijk nationale schatten. Deze omvatten het festival van hedendaagse kunst "Grieks" in Barcelona - Festival Grec de Barcelona. Makkelijker wordt het Barcelona Festival genoemd, en nog korter - El Grec.

Het begon allemaal aan het begin van de jaren 70 van de twintigste eeuw met een actie van een kleine groep acteurs, schrijvers en kunstenaars. Ze gaven verschillende uitstekende uitvoeringen in het Griekse theater. De ongewone uitvoering trok de aandacht van het publiek. De naam van het theater werd gegeven door de constructie in de vorm van een oud Grieks amfitheater, en het is gelegen op de berg Montjuic, niet ver van Barcelona. Tegenwoordig is het niet de enige concertlocatie van het festival, maar het is altijd het centrum van grote evenementen.

El Grec werd voor het eerst gehouden in 1976 en het programma was gebaseerd op dramatische werken. Maar als je vandaag naar het festival komt, zie je een overvloed aan genres, niet alleen traditioneel, maar ook origineel. Het Barcelona Festival zit boordevol theatervoorstellingen, circusvoorstellingen, dansvoorstellingen en innovatieve kunstvormen.

"De Griek" werd uiteindelijk populair, prestigieus en groeide over het algemeen uit tot het grootste culturele evenement in de hoofdstad van Catalonië, behoorlijk belangrijk voor de hedendaagse wereldkunst. Het is geen toeval dat de toeschouwers van het festival in verschillende jaren hier Peter Brook, Mikhail Baryshnikov, Romeo Castellucci, Javier Rudd, Hiroaki Umed en vele andere grote meesters van het podium ontmoetten.

Naast het Griekse theater zijn festivalprogramma's te zien op beroemde podia in Barcelona zoals de galerij van de Miro Foundation, Montjuic en anderen. Gedurende de maand worden hier veel gratis openluchtshows gehouden.

De verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van het festival op gemeentelijk en internationaal niveau is toevertrouwd aan de loco-burgemeester van Barcelona voor cultuur, educatie en creativiteit. Vorig jaar werd theaterregisseur en kunstenaar Ramon Vignes voor een periode van vier jaar directeur van het statusevent.

Een van de hoofdsponsors van El Grec is het bedrijf Coca Cola, en haar deelnemers reizen met het transport van het Renault-concern.

Aanbevolen: