Wat Je Elke Dag Mag Eten Tijdens De Kerststal

Wat Je Elke Dag Mag Eten Tijdens De Kerststal
Wat Je Elke Dag Mag Eten Tijdens De Kerststal

Video: Wat Je Elke Dag Mag Eten Tijdens De Kerststal

Video: Wat Je Elke Dag Mag Eten Tijdens De Kerststal
Video: Moeten snackwagens bij scholen verboden worden? 2024, April
Anonim

Vasten is een periode van aandacht voor de innerlijke wereld door gebed, een periode van zuivering, berouw. Zelfbeheersing in eten en plezier zijn secundaire factoren die u helpen uw primaire doelen te bereiken.

Wat je elke dag mag eten tijdens de Kerststal
Wat je elke dag mag eten tijdens de Kerststal

In de orthodoxe kerk zijn er vier langdurige vastendagen, die in de regel voorafgaan aan een bepaalde kerkelijke feestdag. Een van deze vastendagen is Kerstmis (duurt 40 dagen), die, zoals de naam al aangeeft, voorafgaat aan Kerstmis.

De regels van de geboortevasten zijn even streng als bij elk ander vasten: op de eerste, derde en vijfde dag zijn vissen verboden, rast. olie en wijn, terwijl u alleen 's avonds kunt dineren. Er zijn echter ook verwennerijen in het kerstvasten, zo kan op de tweede, vierde, zesde en zevende dag van de week plantaardige olie aan gerechten worden toegevoegd. Bovendien zijn er dagen dat een glas wijn gedronken het vasten niet verbreekt, zoals alle zaterdagen en zondagen, evenals kerkelijke feestdagen.

Wat visgerechten betreft, deze zijn toegestaan op veel vastendagen - alle zaterdagen en zondagen (behalve die op 2, 3, 4, 5 en 6 januari), 4 december. Op de dagen van de nagedachtenis van de heiligen is vis niet verboden, als ze maar op de tweede of vierde dag van de week vallen, anders mogen alleen gerechten met toevoeging van plantaardige olie (salades, gefrituurde gerechten) worden gegeten, en je kunt jezelf ook in de watten leggen en wat wijn drinken.

Wat je overdag kunt eten in de kerst vasten 2017-2018

De belangrijkste regels voor vasten zijn dat je geen vlees (worst, worstjes), zuivelproducten, eieren kunt eten, van 2 tot 6 januari zijn de meest strikte dagen in voeding, al het bovenstaande, evenals olie en vis, zijn uitgesloten van het menu. De basis van het menu is groenten, granen, fruit. Van 28 december tot 19 december zijn de voedselbeperkingen niet zo streng, aangezien vis vier dagen per week is toegestaan, van 20 december tot 1 januari is het vasten iets strenger - vis alleen in het weekend, warm eten met boter - alleen op dinsdag en donderdag.

Als dit de eerste keer is dat u besluit te vasten, onthoud dan dat het niet zo eenvoudig is als het op het eerste gezicht lijkt. En om het je op dit pad zo gemakkelijk mogelijk te maken, nodig je familieleden die bij je wonen uit om samen te vasten. De afwezigheid van verboden lekkernijen in huis zal je behoeden voor de verleiding om een stuk verboden voedsel te eten.

Aanbevolen: