Hoe Deel Te Nemen Aan De Tomatenstrijd Van La Tomatina

Hoe Deel Te Nemen Aan De Tomatenstrijd Van La Tomatina
Hoe Deel Te Nemen Aan De Tomatenstrijd Van La Tomatina

Video: Hoe Deel Te Nemen Aan De Tomatenstrijd Van La Tomatina

Video: Hoe Deel Te Nemen Aan De Tomatenstrijd Van La Tomatina
Video: Tomatina.es Video promocional Travel to La Tomatina de Buñol 2024, April
Anonim

De beroemde tomatenstrijd LaTomatina vindt jaarlijks plaats, op de laatste woensdag van augustus, in het kleine Spaanse stadje Buñole, dat in de buurt van Valencia ligt. Dit leuke en ietwat gekke evenement trekt vele duizenden mensen van over de hele wereld. Velen komen hier elk jaar om zich een kind te voelen dat niemand zal uitschelden als hij een kleine hooligan is.

Hoe deel te nemen aan de tomatenstrijd van La Tomatina
Hoe deel te nemen aan de tomatenstrijd van La Tomatina

De geschiedenis van het LaTomatina-festival of "tomatengevecht" begon in 1944 met een ruzie tussen verschillende vrienden. De ruzie vond plaats naast de groentewinkel en eindigde met de tegengestelde partijen, in een vlaag van gevoelens, tomaten naar elkaar gooiend. Vrienden verzoenden zich natuurlijk meteen, maar de vrolijke show, die de helft van de stad naar het plein lokte, werd besloten volgend jaar te herhalen.

Zo werd de tomatenstrijd een leuke traditie en een reden voor toeristen om eind augustus naar Buñol te komen, al waren de politie en bewoners van de huizen op het centrale plein aanvankelijk tegen het festival. En ze zijn te begrijpen. Niettemin klinkt elk jaar op de laatste woensdag van augustus om 11 uur 's ochtends een luid schot van een waterkanon, van waaruit de strijd om tomaten begint. Bij het tweede schot, precies een uur later, eindigt de strijd en gaat iedereen zich wassen en drinken van de lokale wijn, Sangria.

Wil je meedoen aan de tomatenbattle van LaTomatina en samen met nog eens 40 duizend mensen zo'n 120 ton tomaten uitstrooien, die door meerdere vrachtwagens naar het plein worden gebracht, zorg dan vooraf voor een visum. Koop dan een vliegticket naar de dichtstbijzijnde luchthavens in Valencia, Malaga of Alicante. Als je vlak voor het festival arriveert, kun je nauwelijks met een reguliere bus naar Buñol vertrekken. Neem een taxi naar de stad, de heen- en terugreis kost 100 euro.

Het zal ook mogelijk zijn om met de trein naar het festival te komen, dit is de populairste en goedkoopste overstap. Vanuit Valencia is het treinstation bereikbaar met de metro. Dit is de halte Sant Isidre. Het is beter om van tevoren een treinkaartje te kopen, anders moet je ongeveer een uur in de rij staan. Vroeg vertrekken om om 11 uur in Buñol te zijn. Trouwens, op deze dag is de stad gesloten voor privéauto's, dus als je er langs komt, moet je je auto in de buurt achterlaten.

Het is festivaldeelnemers niet toegestaan scherpe en zware voorwerpen en glazen flessen mee te nemen. Het is beter om zelf oude kleren aan te trekken, die je dan niet erg vindt om weg te gooien en een reserve mee te nemen. Aan je voeten - sneakers of sneakers, alle schoenen die er niet af vallen. En vergeet niet een zwembril te kopen, deze is essentieel om je ogen te beschermen tegen tomatensap, zeker als je contactlenzen draagt.

Aanbevolen: