Hoe Was Het Internationale Zandsculpturenfestival In België

Hoe Was Het Internationale Zandsculpturenfestival In  België
Hoe Was Het Internationale Zandsculpturenfestival In België

Video: Hoe Was Het Internationale Zandsculpturenfestival In België

Video: Hoe Was Het Internationale Zandsculpturenfestival In  België
Video: FC De Kampioenen zandsculpturen in Middelkerke 2024, April
Anonim

Volgens het Guinness Book of Records is het International Sand Sculpture Festival in België het grootste evenement van dit formaat ter wereld. Om een echte vakantie te organiseren werden er 600 vrachtwagens met zand afgeleverd in het Belgische Blankenberge. Het International Sand Sculpture Festival in België vond plaats op het hoogste niveau.

Hoe was het internationale zandsculpturenfestival in België
Hoe was het internationale zandsculpturenfestival in België

De badplaats Blankenberge ontvangt jaarlijks duizenden toeristen. Het ligt aan de Noordzeekust en is rijk aan brede stranden met zandduinen. Voor een internationaal zandsculpturenfestival in België is zeezand echter niet geschikt. Het belangrijkste materiaal voor beeldhouwers uit verschillende landen werd gehaald uit zandgroeven in de buurt van Brussel.

In 2012 viel de magie van beeldhouwers samen met de 20e verjaardag van Disneyland Parijs. De organisatoren kozen de naam van het festival toepasselijk: “Once in a fairyland”. Zes weken lang toverden veertig ambachtslieden van over de hele wereld bergen zand om tot unieke kunstwerken. Aan de kust van Blankenberge doken uit het niets de helden van de sprookjes van Andersen, de gebroeders Grimm, Astrid Lindgren, Walt Disney, Charles Dickens en J. K. Rowling op. Zowel kinderen als volwassenen komen om de echte geest van een sprookje te voelen en duiken in de wereld van echte magie.

In totaal kwamen er ongeveer 200 composities tot stand in het kader van het internationale festival van zandsculpturen in België. Elfen, kabouters, draken, feeën, prinsessen, Mickey Mouse met zijn vrienden, de Lion King en vele andere helden worden tot in detail uit het natte zand gereproduceerd. Een van de hoofdobjecten van het festival was het kasteel van Doornroosje, dat bij kinderen en volwassenen over de hele wereld bekend is vanwege de kenmerkende Walt Disney-cartoon-screensaver. Aan de Belgische kust werd het opgericht door twee Oekraïense ambachtslieden uit Charkov - Oleg Masalitin en Artem Samoilov.

De voorzitter van het Zandsculpturenfestival in Blankenberg, Alexander Deman, wordt er niet moe van om nieuwsgierige bezoekers te herhalen dat zandmassa's geen toevoegingen zoals beton bevatten. Daarom is alle gecreëerde schoonheid van korte duur. Magische helden blijven tot 2 september aan de kust, wanneer de officiële afsluiting van het internationale zandsculpturenfestival in België gepland is.

Aanbevolen: