Hoe Schrijf Je Een Gedicht Met Een Felicitatie Aan Een Vriend?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Gedicht Met Een Felicitatie Aan Een Vriend?
Hoe Schrijf Je Een Gedicht Met Een Felicitatie Aan Een Vriend?

Video: Hoe Schrijf Je Een Gedicht Met Een Felicitatie Aan Een Vriend?

Video: Hoe Schrijf Je Een Gedicht Met Een Felicitatie Aan Een Vriend?
Video: Een gedicht schrijven 2024, April
Anonim

De verjaardag van een vriend is een van de feestdagen waarop je het beste cadeau wilt geven, de vriendelijkste woorden wilt zeggen en alleen het allerbeste wilt wensen, vooral als je deze vriendschap door de jaren heen hebt gedragen. En ongetwijfeld zal je geliefde blij zijn als je rijmt en al deze woorden leest aan de feesttafel.

Hoe schrijf je een gedicht met een felicitatie aan een vriend?
Hoe schrijf je een gedicht met een felicitatie aan een vriend?

instructies:

Stap 1

Een poëtische felicitatie moet uw welwillende houding ten opzichte van uw vriend weerspiegelen, de vreugde dat hij jarenlang uw betrouwbare kameraad is geweest, die zich met u zal verheugen in uw overwinningen en de bitterheid van het verlies zal delen. Maar probeer niet een groot aantal woorden met een negatieve connotatie te gebruiken, zoals "ongeluk", "slecht weer", "verdriet", om geen gevoel van droefheid van felicitaties achter te laten.

Stap 2

Laat je niet ontmoedigen door de gedachte dat je niet weet hoe je poëzie moet schrijven en nog nooit hebt geprobeerd om poëzie aan iemand te wijden. In de regel is het vrij eenvoudig om rijmpjes op te pikken in felicitatieteksten, bijvoorbeeld "Ik feliciteer-wens", "droevig gedroomd", enz. En als je nog steeds twijfelt, zoek dan een rijmwoordenboek op internet, felicitatieteksten op ansichtkaarten en pas ze aan je felicitaties aan door een paar regels over een vriend toe te voegen.

Stap 3

Versier je felicitatietekst prachtig door deze in een lijst te steken of op een bijzonder mooi vel of ansichtkaart te schrijven. En geef het na het lezen aan de jarige, zodat hij je gedicht na een tijdje kan opslaan en herlezen.

Stap 4

De tekst van een gedicht met een felicitatie aan een vriend kan bijvoorbeeld als volgt zijn: Op je beste verjaardag wil ik oprecht zeggen: je kunt waarschijnlijk nergens ter wereld vrienden zoals jij vinden. En ik ben blij dat ik geluk heb gehad, omdat ik je al heel lang ken En op je verjaardag vandaag Laten we een glas wijn inschenken En onthouden hoe het allemaal begon Met leuke spelletjes in de tuin, Het leek ons allemaal nog steeds - Er is geen geluk meer op aarde. We deelden vreugde en verdriet En de scherpe, kruidige smaak van overwinningen, En hoe we droomden van meisjes In zestien jonge stralende jaren. We hebben twee jaar in het leger gediend, Daarna werk en gezin… Je bent aan het vissen en aan het wandelen. Je waren een oudere broer voor mij, Support was en was een support - Een betrouwbare vriendelijke schouder. Sinds een jaar lopen we samen met jou. De arbeider is gouden handen, Er zijn geen barrières voor onoverwinnelijkheid, Je kent geen luiheid en verveling, Je zult blij zijn met elk werk. Ik feliciteer je vandaag, ik wil wensen jij, Zodat er geen verdriet in je hart is, Maar alleen helder licht in het raam, Gezondheid voor alle familieleden en vrienden, Comfort in huis en warmte. En zodat je leven, vriend, Altijd prachtig is!

Aanbevolen: