Welke Wedstrijden Te Houden Bij Kinderen Van 3 Jaar?

Inhoudsopgave:

Welke Wedstrijden Te Houden Bij Kinderen Van 3 Jaar?
Welke Wedstrijden Te Houden Bij Kinderen Van 3 Jaar?

Video: Welke Wedstrijden Te Houden Bij Kinderen Van 3 Jaar?

Video: Welke Wedstrijden Te Houden Bij Kinderen Van 3 Jaar?
Video: Warrior Skillz® - Monkey's 3 u0026 4 Jaar en Ninja's 5 u0026 6 Jaar 2024, April
Anonim

Kinderen van 3 jaar zijn behoorlijk actief en leren de wereld om hen heen met interesse kennen. Op basis hiervan kun je voor hen verschillende wedstrijden organiseren voor een matinee op de kleuterschool of een tijdverdrijf op een feest.

Welke wedstrijden te houden bij kinderen van 3 jaar oud?
Welke wedstrijden te houden bij kinderen van 3 jaar oud?

instructies:

Stap 1

Organiseer creatieve wedstrijden voor kinderen. Een van hen is "Dorisuy". Bereid tekenbladen en kleurpotloden of stiften voor. Teken op alle vellen van tevoren het begin van de toekomstige tekening, bijvoorbeeld een eenvoudige geometrische figuur, een boomstam of een bloemstengel. Vertel de kinderen dat ze de tekening moeten afmaken. Kinderen moeten hun fantasie laten zien en de tekening voltooien door een zon, een bloem, een typemachine, een mannetje of iets anders te tekenen. De winnaar is degene die dit het snelst doet en zijn hand opsteekt.

Stap 2

Geef de kinderen vellen papier met daarop een onopgesmukte kerstboom en vraag ze deze zelf te tekenen. De winnaar van deze nieuwjaarswedstrijd wordt gewonnen door de deelnemer wiens kerstboom het mooist en netjes is.

Stap 3

Organiseer een mobiele wedstrijd "Recht op doel". Bouw een doelwit, bijvoorbeeld door een speelgoedsoldaatje op een tafel of stoel te plaatsen. Zet de kinderen op een rij. Elk van hen moet om de beurt een rubberen bal in zijn hand nemen en proberen hun doel te raken. De winnaar is degene die dit het vaakst doet. Zorg er tegelijkertijd voor dat het doel niet te ver van de deelnemers is en dat de bal groot genoeg is.

Stap 4

Organiseer wedstrijden voor aandacht. De eerste is "Oor - neus". De deelnemers staan om de presentator heen en hij moet hen op zijn beurt uitleggen hoe hij de verschillende lichaamsdelen zal noemen, en de kinderen moeten ze zelf laten zien. Wie een fout maakt, wordt uit de competitie geëlimineerd. Als gevolg hiervan winnen een of meer van de meest oplettende en gevatte kinderen.

Stap 5

Een ander soortgelijk spel heet "Sun - Rain". Deelnemers staan ook rond de moderator, die het woord "zon" of "regen" zegt. Bij het eerste woord moeten kinderen hun handen opsteken met gestrekte vingers, en bij het tweede woord hun handen laten zakken en schudden. Tegelijkertijd kan de presentator zelf de deelnemers in verwarring brengen en de verkeerde beweging laten zien. En opnieuw wint het meest oplettende kind de wedstrijd.

Stap 6

Favoriet spel voor veel kinderen - "De zee maakt zich zorgen." Kinderen staan in een chaotische volgorde in de kamer en de leider staat voor hen en zegt de woorden: "De zee maakt zich één keer zorgen … De zee maakt zich twee zorgen … De zee maakt zich drie zorgen … De zeefiguur bevriest in plaats!" Voordat het woord "drie" wordt uitgesproken, moeten kinderen constant in beweging zijn, zoals springen of zwaaien met hun armen. Bij het woord "bevriezen" zouden ze in een bepaalde positie bewegingsloos moeten bevriezen. De presentator wacht even en zegt “Otomri!”, waarna de kinderen weer in beweging kunnen komen. Als een van hen eerder beweegt dan nodig is, ligt hij uit het spel.

Aanbevolen: