Hoe Vaderdag Wordt Gevierd In Australië

Hoe Vaderdag Wordt Gevierd In Australië
Hoe Vaderdag Wordt Gevierd In Australië

Video: Hoe Vaderdag Wordt Gevierd In Australië

Video: Hoe Vaderdag Wordt Gevierd In Australië
Video: Vraag het de FOX reisleider! Hoe wordt Vaderdag gevierd in Thailand? 2024, April
Anonim

Vaderdag in Australië werd pas in de twintigste eeuw gevierd, net als Moederdag. Het belangrijkste motief van de vakantie is de wens om de belangrijke rol van de vader te benadrukken in het proces van het opvoeden van een kind en de vorming van zijn persoonlijkheid.

Hoe Vaderdag wordt gevierd in Australië
Hoe Vaderdag wordt gevierd in Australië

Er zijn veel verschillende theorieën die de geschiedenis van deze vakantie verklaren. Een van de meest voorkomende is dat het idee toebehoort aan de Amerikaanse burger Sonora Louis Smart Dodd. Haar vader, een veteraan uit de Burgeroorlog, heeft één tot zes kinderen grootgebracht.

Volgens mevrouw Dodd is deze feestdag een toewijding aan alle vaders. En zo gebeurde het. Maar in plaats van 5 juni (de sterfdatum van de vader van de liefhebber), werd de officiële datum van de viering goedgekeurd op de derde zondag van juni. Nu is Vaderdag een goede traditie, niet alleen in Australië, maar ook in de meeste landen van de wereld.

Mensen in Australië vieren Vaderdag met grote vreugde en enthousiasme. Het is ook opmerkelijk dat de Australiërs deze dag niet in juni vieren, zoals in de meeste landen van het Gemenebest, maar in september, op de eerste zondag van de maand.

Vaderdagevenementen in Australië zijn vergelijkbaar met die over de hele wereld. Mensen maken van de extra gelegenheid gebruik om hun liefde en dankbaarheid aan hun vaders te uiten voor hun steun en zorg. Kinderen geven hun vaders meestal bloemen, chocolaatjes en handgetekende ansichtkaarten. Grootvaders, ooms en alle belangrijke mannen in het leven van Australische familieleden worden op deze dag niet zonder aandacht gelaten. De meest populaire cadeaus die mannen op deze dag krijgen zijn manchetknopen en een stropdas.

Vaderdag is voornamelijk een thuisvakantie, maar sommige clubs en openbare organisaties in het land organiseren ook speciale amusementsprogramma's. Het is een gebruikelijke traditie in Australië om Vaderdag te vieren wanneer verschillende generaties families elkaar ontmoeten voor het ontbijt. Daarnaast zijn er tal van outdoor picknicks, wandelingen, actieve spelletjes en andere activiteiten populair op deze dag, die helpen om de toch al sterke band tussen kinderen en vaders te versterken.

Aanbevolen: