Zelfgemaakte Manieren Om Paaseieren Te Schilderen

Zelfgemaakte Manieren Om Paaseieren Te Schilderen
Zelfgemaakte Manieren Om Paaseieren Te Schilderen

Video: Zelfgemaakte Manieren Om Paaseieren Te Schilderen

Video: Zelfgemaakte Manieren Om Paaseieren Te Schilderen
Video: 25 VERBAZINGWEKKENDE MANIEREN OM KLEURPOTLODEN TE GEBRUIKEN 2024, April
Anonim

Het verven van paaseieren is een lange traditie. Er zijn veel manieren om eieren te verven die je thuis kunt gebruiken.

Paas eieren
Paas eieren

De eenvoudigste manier om een vrolijke vakantiesfeer te creëren, is door speciale thermische stickers te kopen, die op de nog hete gekookte eieren worden aangebracht. Bij blootstelling aan hoge temperaturen hecht de bedrukte film zich stevig aan de eierschaal.

Voedselkleuring kan worden gebruikt. Om dit te doen, volstaat het om volgens de instructies te verdunnen en de voorbereide eieren enkele minuten onder te dompelen.

Maar de meest populaire methode is het verven in uienschillen. De resulterende roodbruine tint symboliseert het bloed van Christus, en de traditie van het breken van eieren kenmerkt de overwinning van het leven voor de dood. Hoe maak je mooie eieren voor de paastafel?

Om ervoor te zorgen dat de schaal tijdens het koken zonder scheuren blijft, moet u eerst de eieren bereiden. Gebruik hiervoor in geen geval koude eieren. Verwijder ze van tevoren en laat ze ongeveer een half uur op kamertemperatuur staan. Voeg 4 eetlepels toe aan het kookwater. zout per liter vloeistof, waardoor de schaduw meer verzadigd en egaal wordt. Als je een sterke zoute oplossing maakt, zijn eieren lang houdbaar.

Voordat u verschillende kleurstoffen aanbrengt, is het raadzaam om de schaal te reinigen en te ontvetten. Spoel de eieren voor het verven grondig af met zeep of zuiveringszout en voeg een kleine hoeveelheid azijnzuur of citroensap toe aan de verfoplossing.

Voor creatieve mensen zijn acrylverf ideaal, waarmee je elk patroon kunt aanbrengen of een passend opschrift kunt maken. Na het aanbrengen moet u de eieren grondig drogen, zodat het patroon niet uitsmeert.

Kies dus de kleurmethode die u leuk vindt en verwelkom de heldere paasvakantie.

Aanbevolen: