Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Ansichtkaart

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Ansichtkaart
Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Ansichtkaart

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Ansichtkaart

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Ansichtkaart
Video: Een kaart maken op een leuke manier. 2024, Mei
Anonim

Voor de feestdagen is het gebruikelijk om geschenken te geven, klein en groot, duur en niet zo, noodzakelijke dingen en schattige snuisterijen. Maar bedenk met welk plezier u de aangeboden ansichtkaart in handen heeft genomen en hoe zorgvuldig u deze jarenlang hebt bewaard. Hoeveel uur heb je in de winkel doorgebracht om stapels kleurrijke kaarten te sorteren om je geliefde te plezieren? Ansichtkaarten zijn stukjes dierbare herinneringen. En een ansichtkaart gemaakt met je eigen handen is ook een deel van je ziel.

Hoe maak je een zelfgemaakte ansichtkaart
Hoe maak je een zelfgemaakte ansichtkaart

Het is nodig

Diverse soorten karton, briefpapier en decoratielijm, gekleurd met glitter en transparant. Verder heb je volumineuze verf nodig voor decor, confetti, kleine kerstboomversieringen, gemetalliseerde zelfklevende folie, dubbelzijdig plakband, losse glitter, papieren linten en strikken uit pakjes met bloemboeketten, griesmeel of suiker, gelpennen, potlood en gum, liniaal en schaar, briefpapier mes

instructies:

Stap 1

Neem een vel A4-karton, vouw het dubbel en ga over de vouw, druk er stevig op met een liniaal. Kies de liggende of staande oriëntatie zoals je wilt. Verspreid transparante decoratielijm rond de omtrek van de pagina en bestrooi met een dun laagje griesmeel of suiker, voeg naar wens confetti toe. Laat drogen.

Stap 2

Neem decoratieve ornamenten. Dit kunnen bellen, kegels, kleine balletjes, dozen, sneeuwmannen, sneeuwvlokken zijn. Verdeel ze op het vel, markeer met een eenvoudig potlood waar ze zich bevinden. Gebruik kantoorlijm om de onderdelen op het karton te bevestigen. Gebruik voor omvangrijke onderdelen dubbelzijdig plakband.

Stap 3

Knip een kleine rechthoek uit wit karton, plak deze in het midden van de kaart, bevestig een strik aan een rand. De naam van de ontvanger van de kaart wordt meestal op een wit vel papier geschreven. Op de middenvouw van de ansichtkaart schrijft u felicitaties met gelpennen.

Stap 4

Neem een vel glanzend zwart karton. Vouw en positioneer zoals gewenst. Teken op een wit vel karton met een eenvoudig potlood de vorm van bloemen, harten, sterren, dezelfde vorm, maar verschillend in grootte. Knippen met een schaar. Plak nu de resulterende sjablonen op de achterkant van de gouden zelfklevende tape. Omcirkel 2-3 identieke stukken met een potlood. Knip met een kantoormes de delen uit, verwijder de papierlaag en druk de plakzijde op de omslag van de kaart.

Stap 5

Schrijf op de middenvouw de naam van de jarige of het woord "Gefeliciteerd!" Omdat het karton zwart en glanzend is, doe je het met heldere lijm en losse glitter voor decoratie. Terwijl je zachtjes op de tube lijm drukt, stel je voor dat je met een pen schrijft en letters overtrekt. We schreven één brief - bedek het onmiddellijk met glitters, laat de lijm drogen en blaas het overtollige er gewoon af.

Stap 6

De derde optie: de ansichtkaart kan worden gemaakt van puur wit karton, vastgebonden met een zilveren papieren lint en met decoratie aan de binnenkant. Knip hiervoor harten van verschillende vormen uit verschillende tinten roze karton met een potlood en een administratief mes. Bevestig de ontvangen onderdelen op de ansichtkaart, markeer de bevestigingspunten. Nu lijmen. Met een zilveren gelpen kun je patronen rond de omtrek tekenen. Omcirkel vervolgens de harten met een eenvoudig potlood of maak een inscriptie die volumineus moet worden. Breng voorzichtig volumetrische verf aan voor decoratie langs de potloodlijn. Neem een föhn en droog de aangebrachte laag op een afstand van 15-20 centimeter. Door een warme luchtstraal wordt de verf bol. Laat de kaart even uitharden, sluit de kaart en knoop hem vast met papiertape, zoals dat gebruikt wordt om boeketten mee te versieren.

Aanbevolen: