Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Cadeau

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Cadeau
Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Cadeau

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Cadeau

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Cadeau
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, April
Anonim

Cadeaus krijgen is altijd leuk, maar nog leuker om te geven. Een handgemaakt souvenir behoudt, naast zijn praktische doel, de warmte van de handen van degene die het heeft gemaakt, en herinnert de ontvanger daarmee aan de tedere houding van een geliefde jegens hem. Daarnaast kan een zelfgemaakt cadeau flink geld besparen, maar het maken ervan kost meer tijd dan het kopen van een kant-en-klare presentatie.

Hoe maak je een zelfgemaakte cadeau
Hoe maak je een zelfgemaakte cadeau

Het is nodig

  • - karton, gekleurd papier;
  • - kleurpennen, potloden, verf;
  • - schaar, lijm;
  • - vilt, stof, kant;
  • - een naald, draad;
  • - plexiglas, gloeilamp, patroon.

instructies:

Stap 1

Een ansichtkaart met een wens is het meest gevraagde geschenk, dat heel gemakkelijk zelf te maken is. Neem gekleurd karton of zwaar papier van een geschikt formaat en vouw het dubbel. Schrijf in de kaart een wens met gekleurde gelpennen, plak een appliqué of teken een afbeelding. Versier de voorkant met kunstbloemen, kant, pailletten of maak een quillingpatroon. Betrek kinderen bij het maken van zelfgemaakte kaarten voor oudere familieleden.

Stap 2

Een vilten doos met voorspellingen wordt een betrouwbare adviseur voor de ontvanger van het geschenk. Knip eerst de details uit dicht materiaal: een ovale bodem en een deksel, een smalle strook voor de zijkant van het deksel en een brede voor de wanden van de doos. Verbind alle details van het product met een steek, versier het deksel met volumineuze bloemen of een applique gemaakt van stukjes vilt in verschillende tinten. Print je wensen of schrijf met de hand op kleine stukjes papier, rol ze op en steek ze in ringen gesneden uit gewone cocktailrietjes. Stop de voorspellingen in de doos en vergeet niet de instructies voor het gebruik van het geschenk bij te voegen.

Stap 3

Een verjaardagstaart is een ander idee om een zelfgemaakt cadeau origineel te maken. Bak een cake volgens je favoriete recept, versier het met glazuur, room of mastiek, schrijf een originele felicitatie met kleurstoffen. De taart kan worden gemaakt in de vorm van speelgoed, een ton munten, een pop, een auto, een boek, enz. Als je niet weet hoe je moet bakken, maar je weet dat je vriend uitzonderlijke culinaire vaardigheden heeft, geef hem dan een ansichtkaart met een origineel recept en een mooie pot met losse ingrediënten, genomen in de verhouding die nodig is voor het recept, en bestrooi ze in lagen.

Stap 4

Een handgemaakte tafellamp zal het interieur aanvullen en de decoratie worden. De eenvoudigste manier om een zelfgemaakt cadeau te maken, is door een draadframe voor je lampenkap te maken en deze met rijstpapier vast te lijmen. Of uit gekleurd plexiglas onderdelen uitknippen voor een kubus, prisma of piramide, deze met elkaar verbinden, een lamphouder erin plaatsen, een schakelaar en een stekker op de draad monteren. Een geschenk gemaakt met een ziel zal een geliefde zeker bevallen.

Aanbevolen: