7 Manieren Om Eieren Te Schilderen Voor Pasen

Inhoudsopgave:

7 Manieren Om Eieren Te Schilderen Voor Pasen
7 Manieren Om Eieren Te Schilderen Voor Pasen

Video: 7 Manieren Om Eieren Te Schilderen Voor Pasen

Video: 7 Manieren Om Eieren Te Schilderen Voor Pasen
Video: Een PaasEi Eiditie 2024, Mei
Anonim

Sinds de oudheid is er een traditie voor Pasen - eerst een paasei eten. Voorheen kon je eieren ruilen met vrienden, familie of gewoon kennissen. Om de eieren mooi te maken, moet je ze schilderen. Hier zijn 7 manieren om je eieren te kleuren voor Pasen.

7 manieren om eieren te schilderen voor Pasen
7 manieren om eieren te schilderen voor Pasen

instructies:

Stap 1

Je kunt de eieren in hun geheel schilderen, of slechts een deel, met verschillende materialen. Bijvoorbeeld de bladeren van verschillende planten. Meestal gebruiken ze dille, peterselie, maar je kunt andere nemen. En zo, breng het gewenste blad van de plant aan op het ei, fixeer het met gaas of een andere dunne doek, knoop het gaas aan beide kanten vast en doop het in eventuele verf. Na een bepaalde tijd blijft het alleen nog om het paasei eruit te halen, de doek en het blad te verwijderen, in te vetten met plantaardige olie zodat het glans krijgt en de eieren klaar zijn voor Pasen.

Stap 2

In de volgende methode zullen we leren hoe we eieren met uienschillen kunnen schilderen. We hebben rijst en kaasdoek nodig, evenals twee elastiekjes. Het ei moet worden bevochtigd en vervolgens in rijst of andere granen worden gerold. Zoals je al begrijpt, blijft het aan het ei plakken. Vervolgens wikkelen we met gaas en binden of bevestigen de uiteinden met elastiekjes aan beide kanten, zodat de rijst nergens heen gaat bij het koken in uienschillen. Voor een dergelijke procedure is in de regel veel kaf nodig. Daarom is het de moeite waard om het van tevoren in te slaan. Na enige tijd het ei eruit halen, alles eruit halen en laten drogen. Het blijkt zo mooi te zijn.

Stap 3

Vers gekookte eieren kunnen worden gekleurd met waskrijtjes of kleurpotloden. Nogmaals, de kleur kan elke zijn, je kunt met één kleur schilderen of ze afwisselen. Na het schilderen moeten dergelijke eieren ongeveer een uur drogen, dus leg ze onmiddellijk op een standaard om het gewenste patroon te krijgen.

Stap 4

Je kunt eieren niet alleen met verf schilderen, maar ook met viltstiften of permanente stiften. Bovendien is de tekening volledig afhankelijk van je verbeelding. En samen met het kind kun je leuke gezichten bedenken, en mooie bloemen en wat je maar wilt.

Stap 5

De volgende manier om eieren te schilderen wordt ook geassocieerd met elektrische tape. Maar het is een beetje anders omdat we deze keer twee verschillende verven zullen gebruiken. We lijmen bijvoorbeeld lange stroken elektrisch tape aan één kant en dopen het ei in gele verf. We halen het ei eruit, verwijderen de isolatietape en laten het drogen. Vervolgens lijmen we dezelfde banden aan de andere kant van het ei, lichtjes over de vorige stroken, en laten we het ei in blauwe verf zakken. De output is een groen ei met witte en gele strepen. Deze methode is ook goed omdat het je kinderen leert om nieuwe kleuren te krijgen. Heel interessant en spannend.

Stap 6

U kunt ook gewone tape, ducttape of zelfklevend papier gebruiken. We snijden stukjes plakband van verschillende afmetingen. Sommige zijn lang, andere vierkant, de derde is rond, enzovoort, en dan lijmen we ze op de eerder gekookte eieren. Nu dopen we de eieren in de verf, even wachten en de mooie paaseieren zijn klaar. Plakband is zelfs goed omdat je er paasfiguren uit kunt knippen en de eieren dienovereenkomstig kunt versieren.

Stap 7

U kunt natuurlijke katoenen draden van verschillende kleuren gebruiken. Meng de draden vooraf, wikkel het ei ermee en laat het koken. En dan haal je het er weer uit, haal je alles eruit en hier is een kant-en-klaar paasei in zijn originele design.

Aanbevolen: