Hoe De Moscow City Day Werd Gehouden

Hoe De Moscow City Day Werd Gehouden
Hoe De Moscow City Day Werd Gehouden
Anonim

Traditioneel viert Moskou City Day op de eerste zaterdag in september. In 2012 viel de verjaardag van de hoofdstad op 1 september, die samenviel met de Dag van de Kennis. De vakantie werd gehouden onder het motto "The Best City of the Earth".

Hoe de Moscow City Day werd gehouden
Hoe de Moscow City Day werd gehouden

Het Ministerie van Cultuur van Moskou heeft ongeveer 600 verschillende evenementen gepland om de 865e verjaardag van de stad te vieren. Volgens het hoofddirectoraat van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Rusland in Moskou namen meer dan 1,5 miljoen Moskovieten eraan deel. Er werd ongeveer 160 miljoen dollar uitgegeven aan de organisatie van de vakantie, waarvan 35 miljoen door sponsors.

Vóór de opening van de vakantie marcheren de deelnemers aan het festival van militaire bands "Spasskaya Tower" langs de Tverskaya-straat. De openingsceremonie begon op het Rode Plein met het leggen van kransen bij de gedenktekens voor gesneuvelde soldaten. Het belangrijkste onderdeel was de productie "City of Love. Era in Dance”, waarin tweeduizend dansers de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad lieten zien.

De bibliotheken van de hoofdstad organiseerden thema-avonden voor hun bezoekers en hielden ook een actie "Schrijf je in voor de bibliotheek!" Museuminstellingen organiseerden speciale exposities, die gratis waren. En 7 musea in de buurt van Moskou namen deel aan het jeugdkunstfestival "Boulevard of Arts", gehouden op de boulevards Tsvetnoy, Neglinny, Rozhdestvensky en Petrovsky.

Op Poklonnaya Hill vond een concert "Festival of Moscow Festivals" plaats, waarvan het programma werd samengesteld door organisatoren van muzikale evenementen in verschillende richtingen - van jazz tot popmuziek. Liedjes uit beroemde musicals werden uitgevoerd op het Pushkinskaya-plein als onderdeel van Moskou Broadway, en een concert van jonge artiesten getiteld 'Moskou. Jeugd. Muziek".

Fans van buitenactiviteiten kunnen naar familiesportevenementen en het festival van trainingen en parkour in Luzhniki gaan. Tetralny Proezd werd de site voor de Guinness Book of Records-competitie.

Aan het einde van de vakantie werd er vuurwerk afgestoken op vier locaties tegelijk: in Troitsk, op de Cosmonauts Alley, Vasilievsky Spusk en Poklonnaya Hill.

Hoofd van de afdeling Cultuur Sergei Kapkov merkte op dat de medewerkers van de afdeling bij het plannen van evenementen voor de verjaardag van de hoofdstad probeerden een model van een ideale stad te creëren. Hij gelooft dat het nodig zal zijn om ernaar te streven om het na het einde van de vieringen te implementeren. Volgens het idee moet elke inwoner van de hoofdstad de mogelijkheid hebben om entertainment naar zijn zin te kiezen. Om ervoor te zorgen dat iedereen de uitzendingen van evenementen in verschillende delen van de stad kan bekijken, heeft de tv-zender Moskou 24, met de steun van de afdeling Informatietechnologie, het project 1001 Camera's gelanceerd.

Aanbevolen: