Hoe Trinity Werd Gevierd In Rusland

Inhoudsopgave:

Hoe Trinity Werd Gevierd In Rusland
Hoe Trinity Werd Gevierd In Rusland

Video: Hoe Trinity Werd Gevierd In Rusland

Video: Hoe Trinity Werd Gevierd In Rusland
Video: Schokkende beelden: Jevgeni werd gemarteld in Russische gevangenis - RTL NIEUWS 2024, Maart
Anonim

Trinity is een van de meest geliefde en mooiste vakanties in Rusland. Samengevoegd met de oude Slavische feestdag Sedmik, betekende het het einde van de lente en het begin van de zomer. Op deze dag zijn christelijke tradities nauw verweven met oude Russische gebruiken en rituelen. De natuur ontwaakte heftig na de winterslaap: grassen bloeiden, bomen waren bedekt met bladeren. Het goede humeur verliet de Slaven niet. De Drie-eenheid werd in Rusland prachtig en vrolijk gevierd.

Hoe Trinity werd gevierd in Rusland
Hoe Trinity werd gevierd in Rusland

instructies:

Stap 1

Berk is de meest feestelijke boom op Trinity. Ze versiert zichzelf met oorbellen voor de rest van de bomen. Daarom werden alle drievoudige riten bij deze boom of ermee uitgevoerd. De Slaven geloofden dat deze boom begiftigd is met grote vitaliteit.

Beeld
Beeld

Stap 2

Huizen en tempels waren versierd met berken takken en kruiden. Ze werden in de hoeken geplaatst, verspreid over de vloer, op de vensterbanken gelegd. Het leek alsof alle kamers die dag in een groen bos veranderden. Niet voor niets was groen de traditionele kledingkleur voor Trinity. Vrouwen droegen groene hoofddoeken, priester - een groen gewaad voor dienst, en mannen - groene overhemden. De Drie-eenheid werd in Rusland prachtig en elegant gevierd.

Stap 3

Op Trinity voerden jonge meisjes rituelen uit. Traditioneel werden er rondedansen en kransen gemaakt rond de met rode linten versierde berkenbomen. Zoals ze vroeger "gekruld" zeiden. De krans kan over uzelf of iemand anders worden gekruld. Jonge meisjes en vrouwen "verafgoden" door de krans. Ze kusten door hem heen en werden vrienden voor het leven. Onze voorouders wisten hoe ze moesten werken en vieren.

Stap 4

En op deze dag werd een elegant versierde berkenboom met liedjes naar de meisjeshuizen gedragen, en toen mochten ze samen met kransen de rivier afzwemmen. En tegelijkertijd vroegen ze zich af: als hij een krans aan de kust zou spijkeren, als je in je dorp trouwt, zal hij het langs de rivier dragen - je zult dit jaar geen huwelijk zien.

Stap 5

Op Trinity was het gebruikelijk om eieren te eten in de tuin onder de berken. En nodig peetvaders uit voor deze maaltijd. Ze aten van aardewerk met lepels. Toen gooiden ze lepels in het veld en vroegen of ze een rijke broodoogst mochten sturen. En op Trinity was het gebruikelijk om de armen en de armen niet te weigeren in aalmoezen en voedsel.

Stap 6

Er zijn ook gebruiken in de kerk: ze knielen drie keer tijdens de dienst. En op dit moment moet je tijd hebben om drie kransen te weven.

Daarom gaan ze met grote boeketten bloemen en kruiden naar de kerk. De krans die in de kerk werd geweven, werd beschouwd als begiftigd met een grote genezende kracht. Hij werd op een ereplaats opgehangen en in de winter kreeg iedereen die verkouden was thee van deze kruiden.

Aanbevolen: