Hoe Onafhankelijkheidsdag Werd Gevierd In Argentinië

Hoe Onafhankelijkheidsdag Werd Gevierd In Argentinië
Hoe Onafhankelijkheidsdag Werd Gevierd In Argentinië

Video: Hoe Onafhankelijkheidsdag Werd Gevierd In Argentinië

Video: Hoe Onafhankelijkheidsdag Werd Gevierd In Argentinië
Video: AJÍ DE GALLINA + SUSPIRO a la LIMEÑA | Cocinando COMIDA PERUANA para las Fiestas Patrias de Perú! 2024, April
Anonim

Op 9 juli viert Argentinië de belangrijkste feestdag - Onafhankelijkheidsdag. Het was op deze dag in 1816 dat de vergadering - het Nationaal Congres - van afgevaardigden uit verschillende provincies van het land, waaronder ook Uruguay, de oprichting aankondigde van een van Spanje onafhankelijke staat met de naam Verenigde Provincies van Zuid-Amerika.

Hoe Onafhankelijkheidsdag werd gevierd in Argentinië
Hoe Onafhankelijkheidsdag werd gevierd in Argentinië

Het is merkwaardig dat de op die dag opgerichte staat niet zijn huidige hoofdstad omvatte, en het woord Argentinië verscheen twee decennia later in de naam van de staat (Republiek Argentinië). Niettemin vinden nu in Buenos Aires de meest magnifieke vieringen van deze datum plaats. En dit jaar vond hier een officiële ceremonie en een processie van vele duizenden door de stad plaats, die werd geopend met een militaire parade. Er waren echter veel meer boeren uit andere provincies die voor deze feestdag arriveerden en door de straten van de hoofdstad marcheerden in feestelijke nationale kostuums dan het leger. Natuurlijk kan geen enkele parade, vooral op Nation Day, zoals deze feestdag hier vaak wordt genoemd, zonder tangodansers. Gelukkig hoefden ze dit jaar niet in de sneeuw te dansen - dit is een natuurverschijnsel in het land, een zeldzaamheid zelfs in juni, de wintermaand hier. 9 juli is een vrije dag in Argentinië, dus een groot aantal mensen met hun families namen deel aan volksfeesten die tot laat in de avond duurden en eindigden met vuurwerk.

Deze feestdag, hoewel niet zo schitterend, wordt gevierd met volksfeesten in de meeste van de min of meer grote steden van het land. Ze zien af van marcherende soldaten, hoewel militaire bands vaak deelnemen aan de processies. In kleine steden van het land wordt tijdens een feestdag vroeg in de ochtend de nationale vlag plechtig gehesen en later komen gelovigen samen voor een dienst die aan deze specifieke datum is gewijd. De processie begint zelfs later en omvat een verscheidenheid aan verenigingen - bijvoorbeeld in de stad Alejandro Korn worden lokale motorrijders en een club zeldzame auto's uitgenodigd. In veel steden van de republiek bereiden ze zich voor deze datum voor om festivals van volkskunst van de Indianen te houden - de inheemse bewoners van deze plaatsen. Zij zijn het die de festiviteiten een nationaal tintje geven, hoewel bijna 9/10 van de huidige inwoners van Argentinië afstammelingen zijn van emigranten uit Europa en Azië.

Aanbevolen: