Hoe Ruslanddag Werd Gevierd In Moskou

Hoe Ruslanddag Werd Gevierd In Moskou
Hoe Ruslanddag Werd Gevierd In Moskou

Video: Hoe Ruslanddag Werd Gevierd In Moskou

Video: Hoe Ruslanddag Werd Gevierd In Moskou
Video: Travel during Pandemic# Moscow Russia 2024, April
Anonim

Dag van Rusland is een relatief nieuwe feestdag die al in het post-Sovjet-tijdperk verscheen. Toch probeert het stadsbestuur van Moskou van deze dag niet alleen een extra weekend te maken, maar ook een goede reden om interessante en diverse evenementen te organiseren. Deze traditie werd ook op 12 juni 2012 in stand gehouden.

Hoe Ruslanddag werd gevierd in Moskou
Hoe Ruslanddag werd gevierd in Moskou

De ceremoniële gebeurtenissen begonnen om 12.00 uur in de hoofdstad. Een feestelijk concert ging door in Tagansky Park tot 21.00 uur. Later werd er ook een cultureel programma gehouden in het Izmailovsky-park. Naast de optredens van muziekgroepen kon het publiek een showprogramma zien met elementen uit het theater. En om 21 uur was er vuurwerk, zo geliefd bij volwassenen en kinderen.

Voor inwoners van het zuidelijke district van Moskou begon de vakantie in het Gorky Central Park of Culture and Leisure. Het was gewijd aan sport en een actieve levensstijl. De gasten van het evenement konden deelnemen aan sportestafetteraces en de uitzending van de wedstrijd van het Russische team op het Europees voetbalkampioenschap bekijken. Voetbal werd ook op grote schermen uitgezonden in het Luzhniki-stadion. Veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt in de gebieden waar de wedstrijden worden getoond om verwarring te voorkomen die door fans kan worden veroorzaakt.

In de Hermitage-tuin kunnen degenen die willen kennismaken met de cultuur van de kleine volkeren van Rusland, de uitvoeringen van nationale groepen bekijken en handwerk kopen. Maar traditioneel was het middelpunt van het evenement op het Rode Plein. Er was een concert met deelname van Russische popsterren, evenals een groot feestelijk vuurwerk.

Afzonderlijk is het noodzakelijk om de aandacht te vestigen op een grote politieke actie die op deze dag wordt gehouden. Het werd de "March of Millions" genoemd en werd gehouden onder auspiciën van de verenigde oppositiekrachten. De processie begon om 13.00 uur en ging langs de Sacharovlaan, waarna het eindigde met een rally. Volgens schattingen van de oppositie namen ongeveer 18 duizend mensen eraan deel. Speciale politie-eenheden werden aangesteld om de veiligheid bij dit evenement te waarborgen. De "March of Millions" was een voortzetting van de sociale en politieke beweging die in december begon. In tegenstelling tot de vorige was deze actie echter niet alleen gewijd aan de kwestie van verkiezingen, maar ook aan andere dringende problemen van de moderne Russische samenleving.

Aanbevolen: