Hoe Tupac Shakur Nieuw Leven Werd Ingeblazen Op Coachella

Hoe Tupac Shakur Nieuw Leven Werd Ingeblazen Op Coachella
Hoe Tupac Shakur Nieuw Leven Werd Ingeblazen Op Coachella

Video: Hoe Tupac Shakur Nieuw Leven Werd Ingeblazen Op Coachella

Video: Hoe Tupac Shakur Nieuw Leven Werd Ingeblazen Op Coachella
Video: 2PAC HOLOGRAM | LIVE Coachella | RARE | | High Quality | | HD | 2024, April
Anonim

Het ziet ernaar uit dat het nu mogelijk zal zijn om het concert van je favoriete artiest bij te wonen, zelfs na zijn dood. Dit werd met succes aangetoond door de organisatoren van het Coachella Music Festival dat in april 2012 in Californië werd gehouden. Ze presenteerden het publiek een "live" optreden van Tupac Shakur, die in 1996 op tragische wijze om het leven kwam.

Hoe Tupac Shakur nieuw leven werd ingeblazen op Coachella 2012
Hoe Tupac Shakur nieuw leven werd ingeblazen op Coachella 2012

Toen de "opgestane" rapper met tatoeages op zijn naakte torso en in witte spijkerbroek het podium betrad, het publiek begroette en zijn hits eerst solo begon uit te voeren, en daarna in het gezelschap van Snoop Dogg en Dr. Dre, was het publiek verbaasd. Het publiek slaagde er niet in om dit fenomeen meteen te ontrafelen, vooral omdat velen (zoals ze zelf toegaven) niet helemaal nuchter waren. Natuurlijk werd alles gedaan zonder mystiek en seances - het "wonder" werd verklaard door vrij echte moderne 3D-technologieën.

Een video helpt je een idee te krijgen van dit spektakel. Het hologram is ongelooflijk realistisch. Dat een driedimensionaal beeld, en niet een levend persoon, "verschijnt" op het Coachella-podium, wordt pas merkbaar na het verschijnen van een volledig echte Snoop Dogg - Tupac Shakur ziet er bleker uit tegen zijn achtergrond, en een paar gebreken verschijnen in de bewegingen van de figuur.

Volgens informatie die op internet beschikbaar is, heeft Afera Shakur, de moeder van de overleden rapper, haar zegen gegeven voor zo'n "opstanding". Ze zorgde ook voor de nodige materialen om een 3D-fantoom te maken. De ontwikkelaars van het project benadrukken dat het beeld "from scratch" is gemaakt, terwijl Tupac's levenslange concertvideo's niet werden gebruikt. Het duurde ongeveer vier maanden om aan de slag te gaan en nog eens twee maanden om het script te schrijven. Bijdragen aan dit baanbrekende project waren onder meer het bedrijf van Dr. Dre, de studio voor speciale effecten van James Kameroen en hologramfirma's.

De kosten van het project zijn niet bekendgemaakt. Volgens experts zijn er honderdduizenden dollars uitgegeven aan de totstandkoming van deze fantastische actie. Dit geld is echter niet weggegooid. De onderneming bracht een bepaald inkomen op en kon dat blijven brengen.

Allereerst is de belangstelling voor de persoonlijkheid van de overleden rapper toegenomen, die het publiek in de 16 jaar sinds zijn dood al is vergeten. De verkoop van albums en singles van Tupac Shakur is aanzienlijk gestegen. In de media verscheen informatie over een tour waarin naast het hologram ook Snoop Dogg, Doctor Dre, Eminem en anderen zouden willen optreden. Later werden deze geruchten ontkend, maar het lijdt geen twijfel dat als zo'n tour zou plaatsvinden, degenen die zo'n concert willen bijwonen en de wonderen van 3D willen zien - er zouden persoonlijk veel technologieën zijn.

Het is ook vermeldenswaard dat het publiek onmiddellijk begon te dromen over de voortzetting van de reeks "opstandingen". De namen van Freddie Mercury, Elvis Presley, Kurt Cobain, "The Beatles" en anderen zijn en blijven klinken. En niet alleen zijn fans, maar ook familieleden raakten geïnteresseerd in het herscheppen van het beeld van Michael Jackson. Volgens de broer van wijlen popkoning wordt de tour van hun familiegroep The Jaxons, waarin Michaels hologram zal worden opgenomen, in de nabije toekomst misschien wel werkelijkheid.

Welnu, de tijd zal leren hoe deze technologieën in de toekomst zullen worden toegepast. En ondernemende producers zullen ze zeker gebruiken - een 3D-artiest zal tenslotte nooit moe worden, niet ziek worden en niet meer doodgaan.

Aanbevolen: