Wat Geef Je Je Baby?

Inhoudsopgave:

Wat Geef Je Je Baby?
Wat Geef Je Je Baby?
Anonim

Ouders moeten veel tijd besteden aan het zoeken naar een cadeau voor hun baby. Hij moet tenslotte niet alleen de baby een plezier doen, maar ook nuttig voor hem zijn. Om zich niet te vergissen bij het kiezen van een geschenk, moeten ouders rekening houden met de eigenaardigheden van de ontwikkeling van kinderen op elke leeftijd.

Wat geef je je baby?
Wat geef je je baby?

Nieuwjaar is de meest magische vakantie waar kinderen naar uitkijken. Het is niet verwonderlijk dat mama's en papa's op deze dag een echt sprookje voor hun kind willen regelen. Verkleed samen een kerstboom, versier het huis met slingers, ontmoet de kerstman. En natuurlijk, geef de baby iets heel goeds.

Als het speelgoed bij de kleine past, zal het hem niet alleen interesseren, maar ook bijdragen aan zijn intellectuele, fysieke of spirituele ontwikkeling. Alles waar kinderen mee in aanraking komen, heeft immers een ontwikkelende en opvoedende rol voor hen. Wat past bij jouw baby? Gewapend met het advies van psychologen, kun je gemakkelijk een nuttig en interessant cadeau voor hem kiezen.

Eerste nieuwjaar

Een baby die zijn eerste wintervakantie ontmoet, zal waarschijnlijk niet bewust accepteren wat je hem presenteert. Maar de baby, die onlangs een jaar oud is geworden, kan al een speeltje kiezen dat hem echt zal bekoren.

Kinderen in hun tweede levensjaar zijn onvermoeibare ontdekkingsreizigers. Ze moeten informatie krijgen over de vorm en grootte van de omringende objecten. Zonder dit zullen ze de kennis van de wereld niet kunnen voortzetten. Daarom is het de moeite waard om de peuter veelkleurige piramides van 3-4 delen, kubussen, kommen-kopjes van verschillende groottes te geven, die in elkaar zijn ingebed. Acties met hen ontwikkelen aandacht, vaardigheden in het manipuleren van objecten, bevorderen de assimilatie van kleuren, de verhouding "meer-minder", "veel-een". Sorteerders en frame-inserts verbeteren ook het proces van visuele waarneming van objecten (kleur, vorm, grootte), ze zijn ook nuttig voor de ontwikkeling van coördinatie van bewegingen.

Houten kralen en veters zijn een handig cadeau voor een eenjarige baby. Ze ontwikkelen fijne motoriek en dragen bij aan de vorming van alle praktische vaardigheden van het kind die met deze functie te maken hebben - een lepel hanteren, iets van de ene container in de andere gieten, veters veteren, kleding vastmaken, een potlood, borstel, schaar bedienen.

Op deze leeftijd beginnen kinderen de eerste woorden te spreken, proberen zinnen te bouwen. En de fysieke impact op de vingertoppen, dat wil zeggen de ontwikkeling van fijne motoriek, stimuleert actief de vorming van het spraakapparaat. Daarom zal een speciaal beeldhouwdeeg dit belangrijke proces perfect vergemakkelijken. Tijdens deze periode is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de ontwikkeling van logisch denken. Psychologen zijn van mening dat een kind elk jaar een set educatieve kubussen moet hebben met afbeeldingen van dieren, fruit en groenten. Met hun hulp leert de baby eerst hoe hij een huis moet bouwen en na verloop van tijd zal hij ze gaan sorteren op kleur of afbeeldingen.

Het kind zal zeker genieten van een auto waarop hij zelf kan rijden en zich met zijn voeten van de vloer kan afduwen. Hij zal niet alleen extra spieren ontwikkelen, maar zal ook leren obstakels te vermijden, waardoor de coördinatie van bewegingen verbetert.

Vreugde voor een baby van twee jaar

Tegen de leeftijd van twee wordt de baby merkbaar ouder, zijn onderzoekende geest kan grote hoeveelheden informatie opnemen. Grote puzzels en mozaïeken dragen niet alleen bij aan de ontwikkeling van logisch denken en motorische vaardigheden, maar brengen het kind ook plezier van het feit dat hij zelf een mooie foto kon samenstellen. Potloden, verf, viltstiften zijn verplichte items voor een kind van twee jaar. Je kunt ze een schildersezel geven of een speciale tekentafel. Het kind kan de fijne motoriek ontwikkelen, eenvoudige vormen en lijnen leren tekenen en zich tegelijkertijd creatief ontwikkelen.

Een speelgoedpiano, pijpen, trommels en bellen zijn nuttige geschenken voor de ontwikkeling van het gehoor. Een set nestpoppen is ook geschikt als cadeau voor een baby van twee jaar. Dit zijn tenslotte niet alleen heldere poppen, maar ook aanvullend materiaal om de concepten van de grootte en vorm van objecten te begrijpen. Een handtas-rugzak zal zeker een favoriet accessoire van de baby worden. Hij kan er speelgoed in doen en mee uit wandelen nemen. Hierin zal hij zijn ouders imiteren.

Hoe een driejarige baby te boeien?

Op deze leeftijd is het kind al actief betrokken bij het echte leven van volwassenen. Hij leert dat zijn ouders ergens werken, gaan winkelen, dokters bezoeken. En met plezier probeert hij hun rollen uit, waarbij hij levenssituaties naspeelt. Dat is de reden waarom sets voor games "dokter", "kapper", "kok" vooral populair zijn bij driejarige kinderen. Houd er rekening mee dat deze sets zoveel mogelijk op echte moeten lijken en gemaakt moeten zijn van veilig duurzaam materiaal.

Ballen, kegels, kinderdarts en een fiets helpen bij het ontwikkelen van behendigheid, kracht en coördinatie van bewegingen. Een kopie van een volwassen telefoon is een metgezel speelgoed. Het kind zal zich voorstellen dat hij met zijn ouders praat. Luister, en je zult je intonaties en uitdrukkingen in de spraak van kinderen herkennen. Met dit speelgoed kun je ontdekken waar haar kind van droomt, waar ze bang voor is.

Voor jongens van deze leeftijd is speelgoed met bewegende delen handig. Ze ontwikkelen de vaardigheden van zelfstandig spelen goed. Dit kunnen auto's met aanhangers, autokranen, bussen of spoorwegen zijn.

Op driejarige leeftijd spelen kinderen graag met verschillende bouwdozen. Zo ontwikkelen ze motorische vaardigheden, ruimtelijk en fantasierijk denken, aandacht. En bovendien wennen ze aan onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen, consequent handelen. Op driejarige leeftijd kan de baby al volgens de regels leren spelen. En om dit te doen, geef hem een loto of dominostenen die overeenkomen met de leeftijd. Het kind zal wennen aan het naleven van de volgorde, het vermogen om de acties van anderen te volgen, om de aandacht te concentreren. Ook stimuleren dergelijke spellen de spraakontwikkeling en de uitbreiding van de woordenschat bij kinderen goed, en dragen ze bij aan hun emotionele communicatie met anderen.

Aanbevolen: