Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Mei

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Mei
Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Mei

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Mei

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 29 Mei
Video: Speld op 11 september een speld op je kleding, je zult gemakkelijk en snel de overwinning 2024, April
Anonim

29 mei is de feestdag van vele bekende en gevierde evenementen, niet alleen in Rusland, maar ook in andere landen van de wereld. Sommigen van hen zijn gebaseerd op christelijke tradities, daarom worden ze gevierd door aanhangers van de orthodoxe of katholieke godsdienstbeweging, en sommige hebben betrekking op het leger, de gewoonten, familie en andere 'belangrijke onderwerpen' van moderne mensen.

Welke feestdagen worden er gevierd op 29 mei
Welke feestdagen worden er gevierd op 29 mei

Feestdagen gevierd op 29 mei in Rusland

Hemelvaart van de Heer, die in 2014 zal vallen op de 40e dag na Pasen. Deze religieuze gebeurtenis is een van de belangrijkste voor orthodoxe christenen. De essentie van het evenement weerspiegelt volledig de naam, die in zijn volledige versie klinkt als "Hemelvaart naar de hemel van de Heer Jezus Christus, de voltooiing van Zijn aardse bediening."

Dag van de militaire automobilist, getimed om samen te vallen met 29 mei bij decreet nr. 100 van de minister van Defensie van de Russische Federatie in 2000. Traditioneel wordt deze feestdag niet alleen gevierd door degenen die verantwoordelijk zijn voor militaire dienst die zich bezighouden met auto-uitrusting, maar ook door ander militair personeel, evenals door gewone eigenaren van hun eigen auto's.

Deze datum werd gekozen omdat het op 29 mei 1910 was dat in St. Petersburg het eerste opleidingsautobedrijf in het toenmalige keizerlijke Rusland werd georganiseerd.

We vieren 29 mei en de veteranen van de douane die hun leven hebben gewijd aan het bestrijden van de toestroom van smokkel en het beschermen van de belangen van Rusland. De Dag van de Veteraan van de Douanedienst van de Russische Federatie werd officieel goedgekeurd op 10 juni 1999 als resultaat van talrijke voorstellen "ontvangen van veteranenorganisaties van douaneautoriteiten, veteranen van de douanedienst om tradities te behouden en communicatie en continuïteit van generaties douanebeambten."

In welke andere landen wordt 29 mei gevierd?

29 mei is ook de Internationale Dag van de VN-vredeshandhavers door een resolutie van de Algemene Vergadering van de VN uit 2002, die hulde brengt aan zelfopoffering en toewijding aan de zaak van de vrede. Hij is het die alles markeert wat de VN in de loop der jaren heeft gedaan om het lijden van mensen te verlichten en strijdende staten met elkaar te verzoenen.

De Dag van de Strijdkrachten van Kirgizië, uitgeroepen na de terugtrekking van het land uit de USSR in 1991, wordt ook gevierd op 29 mei, aangezien de Republiek een soevereine staat is met een eigen defensie-infrastructuur die is ontworpen om de burgers van Kirgizië te beschermen.

Op 29 mei viert Duitsland ook Vaderdag (Vatertag). Het wordt al sinds 1936 gevierd, maar heeft een veel oudere geschiedenis.

In sommige Duitse deelstaten wordt deze feestdag ook wel de Dag van de Mensen (Maennertag / Herrentag) genoemd.

Volgens de geschiedenis organiseerden in de 18e eeuw, ter ere van de Dag van de Hemelvaart van de Heer, jonge mannen en vrouwen processies en eerden de beste vertegenwoordigers van de sterke helft van de mensheid.

Aanbevolen: