Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 28 Mei May

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 28 Mei May
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 28 Mei May

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 28 Mei May

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 28 Mei May
Video: Nationale feestdagen: wie bepaalt dat eigenlijk? | NOS op 3 2024, Mei
Anonim

In het late voorjaar is elke dag als een vakantie: het is warm, alles staat in bloei en de hele zomer staat voor de deur. Maar als je een officiële reden nodig hebt voor een goed humeur, kijk dan gewoon naar de kalender en kies de gewenste feestdag. Op 28 mei zijn dat er in ieder geval drie.

28 mei - Dag van de grenswacht
28 mei - Dag van de grenswacht

Beroep - om het moederland te verdedigen

De belangrijkste feestdag op 28 mei is natuurlijk de Dag van de Grenswacht. Het wordt in veel landen van de voormalige Sovjet-Unie gevierd als eerbetoon aan de oprichting van deze tak van troepen in 1918. Het was toen dat de Raad van Volkscommissarissen een decreet ondertekende over de oprichting van de grenswacht van de RSFSR. De vakantie zelf werd 40 jaar later opgericht.

In 1987, op de Dag van de Grenswacht, landde Matias Rust zijn vliegtuig op het Rode Plein.

Echter, niet volgens documenten, maar in feite zijn de grenstroepen veel meer jaren oud. Zelfs in het oude Rusland werden ter verdediging tegen vijandelijke invallen defensieve wallen gebouwd, waarop een kronkelige bewaker dienst had - de grenswachten van die tijd. Met de uitbreiding van het territorium van de staat, werd de behoefte aan hen meer en meer, grensposten verschenen, de Kozakken begonnen de verdediging van de grenzen over te nemen. Toen begonnen ze het rijk naar het oosten op te rukken, voorbij het Oeralgebergte. Over het algemeen zijn de eer en waardigheid van de grenstroepen eeuwenlang gesmeed. Grenswachten zijn de eersten die de slag van de vijand opvangen en in vredestijd dienen ze stoïcijns bij de controleposten die het verst verwijderd zijn van de beschaving.

Willekeurige selectie

Een andere feestdag op 28 mei is Optimizer Day. SEO-specialisten kozen deze datum door een willekeurige eenvoudige stemming op een professioneel forum in 2006. Misschien wilden ze op deze manier niet alleen zichzelf een plezier doen, maar ook het prestige van het beroep verhogen. Voor velen wordt de optimalisatie van zoekresultaten op internet geassocieerd met onaangename verschijnselen: spam, verborgen tekst, enz. Maar echte optimizers doen dit niet, ze verbeteren sites zodat ze terecht in de eerste regels van zoekmachines komen. De taak van een goede optimizer is om de portal die hem is toevertrouwd te vullen met nuttige informatie voor bezoekers en alleen de links te bieden die ze nodig hebben.

historische wending

Voor orthodoxe christenen is mei ook gevuld met speciale data. Op de 28e wordt de heilige edele Tsarevich Dimitri van Uglich herdacht. Op deze dag in 1591 stierf het zoontje van Ivan de Verschrikkelijke om nog onduidelijke redenen. De officiële versie van die jaren - de jongen sneed zichzelf tijdens het spelen met een mes als gevolg van een aanval. Het idee van de moord op Dimitri door huurlingen van Boris Godoenov lijkt echter aannemelijker. Op dat moment was hij de facto het hoofd van de Russische staat. Om ten volle op de troon te regeren, was de dood van de wettige erfgenaam van de macht, die slechts acht jaar oud was, gunstig voor hem.

De dood van de jonge Demetrius betekende het einde van de Rurik-dynastie: zijn oudere broer baarde geen nakomelingen.

De overblijfselen van Demetrius rustten eerst in Uglich, in de tempel ter ere van de Transfiguratie van de Heer. Aan het begin van de 17e eeuw werden de onvergankelijke relikwieën overgebracht naar de aartsengelkathedraal van het Kremlin in Moskou. Gelovigen geloven dat ze genezen van oogziekten.

Aanbevolen: