Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 30 Mei May

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 30 Mei May
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 30 Mei May

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 30 Mei May

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 30 Mei May
Video: Zondag 30 mei | Arjen ten Brinke | De Heilige Geest ontvangen in gebrokenheid 2024, April
Anonim

Het gebeurde zo dat geen enkele internationale feestdag, die in de meeste ontwikkelde landen wordt aangenomen, tot 30 mei valt. Niettemin is het op deze datum dat katholieken in sommige staten de Dag van St. Jeanne Dark en de Dag van St. Ferdinand van Castilië vieren, en in de Verenigde Staten herdenken ze de mensen die stierven op de slagvelden van de burgeroorlog.

Welke feestdagen worden gevierd op 30 mei May
Welke feestdagen worden gevierd op 30 mei May

Religieuze feestdagen geassocieerd met het katholicisme

De heiligverklaring van de beroemde Jeanne Dark vond plaats in 1920 na het officiële decreet van paus Benedictus XV.

De legendarische Française werd geboren in 1412 in het kleine dorpje Domremi, en op 12-jarige leeftijd ontving het meisje haar eerste openbaring van bovenaf toen ze de woorden hoorde van de aartsengel Michaël en Sint-Margaret, die haar een speciale levensmissie beloofden.

In de loop van de tijd kwamen er steeds vaker stemmen, alsof ze Jeanne ertoe aanzetten actieve acties te ondernemen in de strijd tegen de Britten, die sommige gebieden van Frankrijk hadden ingenomen.

Daarom inspireerde Jeanne Darc al op 17-jarige leeftijd de massa tot een georganiseerde opstand tegen de vijand die alle Fransen gemeen hebben. Maar na een aantal schitterende overwinningen verwijderden de koning van Frankrijk en zijn gevolg, uit angst voor de groeiende invloed van Jeanne, haar uit het bevel over het leger. Toen werd Dark verraden door de Britse handlangers en werd ze berecht, waarbij ze werd erkend als een heks en een ketter, waarna ze op 30 mei 1431 werd verbrand.

De tweede feestdag - de dag van de heilige Ferdinand van Castilië wordt gevierd ter ere van koning Ferdinand III, die leefde van 1198 tot 1252 en in 1671 heilig werd verklaard in opdracht van paus Clemens X. een eerlijke rechter.

Onder hem en onder zijn controle werd een wetboek opgesteld, dat de Europeanen gebruikten vóór het begin van de moderne tijd.

Het was Ferdinand III die Leon met Castilië verenigde, Andalusië bevrijdde van buitenlandse indringers en Cordoba en Sevilla heroverde op de vijanden. Op zijn initiatief werd in Salamanca een in heel Europa bekende universiteit opgericht. Vele jaren voor zijn dood legde de koning een gelofte af, die hij hield tot aan zijn dood op 30 mei, toen Francis III werd begraven in de kleding van een Franciscaner tertiair.

Mei en Memorial Day in de VS

Amerikanen herdenken eind mei de mensen die zijn omgekomen bij de militaire operaties van de burgeroorlog tussen het noorden en het zuiden. Op 30 mei worden in de Verenigde Staten speciale ceremonies gehouden in kerken, op plaatsen van massadoden en op begraafplaatsen.

Memorial Day dateert uit 1868, toen generaal John Logan Order 11 uitvaardigde en voor het eerst bloemen legde op het graf van geallieerde en zuidelijke soldaten begraven op de Arpington National Cemetery. En de eerste staat die deze feestdag erkende was New York in 1873, en daarna de rest van de noordelijke staten van de Verenigde Staten.

Al in de 20e eeuw kreeg Memorial Day een ander kenmerk: een rode klaproos, die op kleding is bevestigd. Amerikanen houden op deze dag ook veel liefdadigheidsbijdragen in en doneren geld aan iedereen in nood.

Aanbevolen: