Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 23 Mei May

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 23 Mei May
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 23 Mei May

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 23 Mei May

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 23 Mei May
Video: Erediens - 23 Mei 2021 (Pinkster) 2024, Mei
Anonim

23 mei is een dag waarop een groot aantal gedenkwaardige gebeurtenissen worden gevierd, zowel religieus als seculier. Zo wordt op initiatief van de American Society for the Rescue of Turtles een "schildpaddag" gevierd, worden werknemers van het ministerie van Ecologie en Natuurlijke Hulpbronnen geëerd in Azerbeidzjan, wordt Labor Day gevierd in Jamaica en in Abchazië, gelovigen denk aan de heilige apostel Simon de Kanaäniet.

Welke feestdagen worden gevierd op 23 mei May
Welke feestdagen worden gevierd op 23 mei May

Mei en Wereldschildpaddendag

De naam van deze feestdag op 23 mei in het Engels wordt als volgt gespeld: Wereldschildpaddendag. Ecologen en bewonderaars van deze diersoort eren op deze datum schildpadden als symbolen van wijsheid, een lang leven en rijkdom.

De vakantie is relatief recent geboren - in 2000, op initiatief van ecologen van de American Tortoise Rescue.

Deze "schildpad"-vereniging werd in 1990 opgericht in de Amerikaanse stad Malibu (Californië) als onderdeel van de strijd om de populatie dieren in de buurt te behouden.

Op deze dag houden milieuactivisten uit veel landen waar schildpadden leven (en ze zijn gevestigd op bijna alle continenten) demonstraties en andere evenementen die bedoeld zijn om de aandacht van het publiek te vestigen op de problemen die samenhangen met de steeds moeilijker wordende levensomstandigheden op de planeet. Vrijwilligers organiseren op 23 mei evenementen voor kinderen en schoolkinderen, samen met hen maken ze gespecialiseerde oversteekplaatsen voor dieren onder drukke wegen en gevaarlijke plaatsen waar schildpadden in nauw contact kunnen komen met het menselijk leven.

Ook op 23 mei sporen milieuactivisten mensen aan om te stoppen met het kopen van items en gerechten gemaakt van schildpadden - soepen en ander voedsel, evenals gewone souvenirs - kammen en dozen.

Dag van de Heilige Apostel Simon de Kanaäniet

Deze feestdag is misschien wel een van de meest massale en populaire religieuze evenementen in Abchazië, aangezien Kananit niet alleen van groot belang is voor de orthodoxe cultuur van het land, maar ook voor de hele christelijke wereld.

Volgens de legende predikte een van de twaalf apostelen die dicht bij Jezus stonden op het grondgebied van Abchazië en het is hier dat zijn relieken momenteel rusten. Ter ere van Simon de Kananiet werd in de 9-10e eeuw een tempel gesticht in de Abchazische stad Nieuw-Athos, die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

Volgens de Bijbel was het op Simons bruiloft in Kana in Galilea dat Jezus Christus zijn eerste wonder verrichtte toen hij water in wijn veranderde. Daarna besloot de toekomstige apostel de wereldse wereld te verachten en ging achter de Heiland aan.

De Dag van de Heilige Apostel Simon de Kanaänitische wordt ook wel het Altaarfeest van het Nieuwe Athos-klooster genoemd, dat een van de belangrijkste is voor de Abchazische Orthodoxe Kerk. Op 23 mei worden feestelijke diensten gehouden in de tempel van Simon de Kanaänitische en pelgrims van over de hele wereld komen naar het klooster.

Helaas vermelden de oude kronieken niets over hoe lang Simon de Kananiet in Abchazië verbleef. Het is alleen bekend dat zijn activiteiten gepaard gingen met een reeks goddelijke tekenen, waarna de oude Abchaziërs en andere volkeren die op dit land woonden, besloten hem te volgen en het heidense geloof te veranderen.

Aanbevolen: