Zo Vier Je Carnaval Op Straat?

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Carnaval Op Straat?
Zo Vier Je Carnaval Op Straat?

Video: Zo Vier Je Carnaval Op Straat?

Video: Zo Vier Je Carnaval Op Straat?
Video: Vlog 154: ZO VIER JE CARNAVAL!!! 2024, April
Anonim

Vastenavond is een zeer ongebruikelijke feestdag omdat het heidense en christelijke kenmerken combineert. Vastenavond begint een week voor Pasen en duurt zeven dagen. Elke dag van de week van deze feestdag wordt op zijn eigen manier gevierd, maar altijd helder, leuk en smakelijk.

Zo vier je carnaval op straat?
Zo vier je carnaval op straat?

Het is nodig

  • - stro knuffeldier;
  • - pannekoeken.

instructies:

Stap 1

Maak op maandag, de eerste dag van Vastenavond (Vergadering), een beeltenis van een rietje en kleed het aan in oude vrouwenkleren. Neem deze pop mee naar de hoogste heuvel in de stad. Laat de kinderen op de glijbaan rijden, dit is een goed voorteken op deze dag. Begin pannenkoeken te bakken en geef de allereerste aan de armen.

Stap 2

Op dinsdag, de tweede dag van het feest (Zaigrysh), maak je een fort van sneeuw en ga je met het hele gezin bergafwaarts. Het is een dag vol plezier. Blij en lachen, spelen, feesten en wandelen in de natuur. Als je pas getrouwd bent, moet je zeker een ritje maken op de ijsglijbaan.

Stap 3

Op de derde dag van Vastenavond (Lakomk), woensdag, kleed je alsof je op de bruiloft was. Dit is de regel voor de jongeren. En de schoonzonen moeten een wandeling maken naar de schoonmoeder. Regel op deze dag een waar feestmaal, ga naar het landhuis of bezoek een recreatiecentrum in de natuur. Vergeet niet dat het al verboden is om vlees te eten op Vastenavond.

Stap 4

Op donderdag, de vierde dag van de viering (Wide), begin je te carolen. Dit is de dag van het grootste plezier - ga sleeën, draag je stro-vogelverschrikker erin. Als je de mogelijkheid en het verlangen hebt, organiseer dan verschillende wedstrijden en wedstrijden in behendigheid en kracht. Vrouwen mogen op deze dag niet naaien.

Stap 5

Op de vijfde dag van de viering van Maslenitsa (schoonmoederavond), op vrijdag, nodigt u uw schoonmoeder uit om u te bezoeken. De schoonmoeder moet op haar beurt de schoonzoon een koekenpan en deegroller geven, en de schoonvader - boter en bloem. Daarna moet de schoonzoon de schoonmoeder op een slee rijden. Een goed familielid wordt over een vlakke weg gereden, en een slechte - over hobbels.

Stap 6

Op zaterdag, op de zesde dag van de feestdag (Zolovka's bijeenkomsten), nodig je de zus van je man uit en geef je haar iets. Aan deze voorwaarde moet worden voldaan als u een jonge schoondochter bent. Neem op deze dag je pop mee naar het einde van de stad en verbrand hem met liedjes. Maak een wandeling rond het vuur.

Stap 7

Vraag op de laatste dag van Vastenavond (Vergevingszondag) om vergeving van al uw dierbaren. Vergeef degenen die u om vergeving vragen. Op de laatste dag van het feest moet je zeker alcoholische dranken drinken, lichte dranken zijn mogelijk. Laat pannenkoeken achter op de graven van familieleden.

Aanbevolen: