Zo Vier Je Carnaval?

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Carnaval?
Zo Vier Je Carnaval?

Video: Zo Vier Je Carnaval?

Video: Zo Vier Je Carnaval?
Video: Vlog 154: ZO VIER JE CARNAVAL!!! 2024, Mei
Anonim

Hoewel Maslenitsa zeven weken voor Pasen wordt gevierd, zijn er veel elementen van de heidense cultuur in bewaard gebleven. Mensen nemen graag deel aan de evenementen die bij deze vakantie horen, anticiperend op het einde van de strenge winter en de naderende komst van warme dagen, het ontwaken en vernieuwen van de natuur. Dit is een heel goed excuus om van de verveling en routine van het dagelijks leven af te komen en plezier te hebben.

Zo vier je carnaval?
Zo vier je carnaval?

instructies:

Stap 1

Houd bij het vieren van Vastenavond rekening met de oude tradities. Dit is niet alleen interessant, maar kan ook zeer leerzaam zijn voor de huidige generatie, omdat het de familierelaties versterkt, respect voor oudere mensen bijbrengt, ons leert anderen te vergeven voor fouten en berouw te hebben over fouten die ze hebben gemaakt. Elke dag van de vastenavond kan op zijn eigen manier worden gevierd.

Stap 2

Op maandag, vroeger, kleedden ze een opgezette pop aan en bouwden ze sneeuwglijbanen voor toekomstige attracties. 's Ochtends ging de schoondochter naar haar ouders om hen te helpen met het huishouden, zodat 's avonds de koppelaars op bezoek konden komen en afspreken hoe ze deze week samen zouden vieren. Op maandag begonnen de pannenkoeken te bakken.

Stap 3

Dinsdag speelden de jongeren al met geweld: ze 'vochten' voor sneeuw- en ijsforten, gingen heuvels af, reden op een schommel. En tegelijkertijd zorgden jongeren voor een stel voor zichzelf.

Stap 4

Woensdag werd beschouwd als een "lekkere" dag, want toen kwamen de schoonzonen naar de schoonmoeder voor pannenkoeken. Dit evenement veranderde volgens de gewoonte in een heel feest, toen allerlei soorten pannenkoeken werden gebakken en op tafel werden geserveerd - melk, met boter, haring en kaviaar. En voor hen zijn er zoveel drankjes om gewoon op de been te blijven.

Stap 5

De volgende dag reden ze een vogelverschrikker door de straat, reden, zongen liedjes en kerstliederen. Deze traditie is tot op de dag van vandaag in sommige dorpen bewaard gebleven.

Stap 6

Op vrijdag trakteren de schoonzoon, de schoonmoeder en alle denkbare familieleden haar op pannenkoeken, zodat ze kan zien hoeveel de jongeman zijn familieleden respecteert.

Stap 7

Op de zesde dag is de schoondochter al "betrokken" bij de feestelijke gebeurtenissen: ze is verplicht geschenken te geven aan haar schoonzus. Op zaterdag zou ook een beeltenis van Vastenavond worden verbrand en de as zou over het veld worden uitgestrooid; dit brengt, volgens het populaire geloof, een goede oogst met zich mee.

Stap 8

Zondag, de laatste dag van de vakantie, werd vergeven genoemd, omdat het in deze tijd nodig was om vergeving te vragen aan iedereen die gedurende het jaar vrijwillige en onvrijwillige overtredingen heeft begaan, en om al hun overtreders te vergeven. Het was ook noodzakelijk om alle familieleden te onthouden. Op deze dag eindigden festiviteiten, overmatig eten, kater. Om de winter niet in de lente te slepen, moesten alle laatste vogelverschrikkers worden verbrand. Daarom werden er vuren gemaakt op de ijsglijbanen, waarop ze de hele week reden, om de kou te "vernietigen".

Stap 9

En na het einde van Maslenitsa was het gebruikelijk om naar het badhuis te gaan om zowel ziel als lichaam te reinigen van al het oude, vuile, verouderde.

Aanbevolen: