Welke Tradities Bestaan er Voor Het Carnaval?

Inhoudsopgave:

Welke Tradities Bestaan er Voor Het Carnaval?
Welke Tradities Bestaan er Voor Het Carnaval?

Video: Welke Tradities Bestaan er Voor Het Carnaval?

Video: Welke Tradities Bestaan er Voor Het Carnaval?
Video: Waarom vieren wij carnaval? 2024, April
Anonim

Maslenitsa is een van de meest geliefde en helderste vakanties in Rusland, omdat daarmee het afscheid van de koude winter en de ontmoeting van de langverwachte lente worden geassocieerd. Een hele week lang, Shrovetide genaamd, hebben mensen plezier, trakteren ze elkaar op heerlijke pannenkoeken en verheugen ze zich over de naderende warme dagen. En om de lente sneller te laten komen, moet je verschillende tradities in acht nemen.

Welke tradities bestaan er voor het carnaval?
Welke tradities bestaan er voor het carnaval?

instructies:

Stap 1

Vastenavond, en daarmee de eregast - Lente, zou worden ontvangen. Om dit te doen, brengen de bewoners elk van hun eigen erf een bundel stro naar beneden op een gemeenschappelijke hoop. Vervolgens wordt er een knuffeldier van gemaakt, dat is gekleed in heldere feestelijke kleding, een sjaal op het hoofd is vastgebonden. Ze dragen de vogelverschrikker in een slee door de nederzetting, verwelkomen en vieren Maslenitsa. Nadat hij alle straten heeft rondgelopen, zit de stropop zeven dagen op de hoogste plaats op het centrale plein en beginnen de festiviteiten. Een week later wordt ze naar het veld gebracht en verbrand, en neemt ze afscheid van de winter. Het is ook gebruikelijk om ter herdenking pannenkoeken in het vuur te gooien, want vanaf die tijd begint de Grote Vasten voor Pasen.

Stap 2

Traditioneel wordt er op Vastenavond veel vertier aangeboden. Sneeuwsteden worden gebouwd en vervolgens worden twee teams geselecteerd, waarvan er één de stad moet veroveren en de andere moet verdedigen met bezems. Skiën vanuit de bergen is nog steeds populair bij zowel volwassenen als kinderen. Aanvankelijk was het een ritueel dat de vruchtbaarheid symboliseerde: wie zich vaker afrolt, heeft een betere oogst. De meest vrolijke en levendige worden wedstrijden aangeboden, die sneller of verder naar beneden glijden zonder de slee omver te werpen.

Stap 3

Geen enkele Maslenitsa is compleet zonder een bazaar en een stand. Op straat worden geïmproviseerde tafels opgesteld, waaraan iedereen kan verkopen of ruilen wat hij wil. Pannenkoeken worden vooral vereerd; mensen verdringen zich altijd rond deze tafels. En in de stand is er op dit moment een geïmproviseerde uitvoering met een maskerade, Petroesjka, dansen en liedjes.

Stap 4

Tot nu toe heeft de traditie het overleefd om elke dag van de Maslenitsa-week volgens zijn doel door te brengen. Op maandag wordt Maslenitsa opgewacht door een stro-vogelverschrikker door de stad te rollen en zichzelf te trakteren op pannenkoeken. Dinsdag heet "spelen". Op deze dag organiseren ze op het plein bij de beeltenis van Maslenitsa rondedansen, rijden ze vanuit de bergen en op een schommel, en kleden ze zich vervolgens aan en geven ze kleine optredens. Woensdag wordt "gastronomisch" genoemd. Op deze dag moet je niet alleen de tafel dekken met pannenkoeken, maar ook met allerlei andere gerechten en zoveel eten als je hartje begeert. Op donderdag worden vuistgevechten, festiviteiten en kerstliederen gehouden. Vrijdag wordt "schoonmoederavond" genoemd. Op deze dag gaan de pasgetrouwden op bezoek bij iedereen die op hun bruiloft was, en 's avonds trakteren de schoonzonen zichzelf op schoonmoeders pannenkoeken. Zaterdag is een gezinsvakantie: de schoondochter geeft cadeautjes aan haar schoonzus. Zondag, de laatste dag van Vastenavond, is nog steeds van groot belang. Het draagt de titel "Vergeven" en verplicht om vergeving te vragen aan degenen die mensen zouden kunnen beledigen. Op de avond van Vergevingszondag wordt Vastenavond verbrand en wordt de as door de velden gefladderd om te oogsten. Broodleeuweriken worden voor kinderen gebakken om de lente op te roepen. Er wordt aangenomen dat vanaf deze dag de warme lente ontwaakt en zich haast om de aarde op te warmen.

Aanbevolen: