Zo Vier Je Carnaval Met Je Gezin

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Carnaval Met Je Gezin
Zo Vier Je Carnaval Met Je Gezin

Video: Zo Vier Je Carnaval Met Je Gezin

Video: Zo Vier Je Carnaval Met Je Gezin
Video: De Dierendans - Jokie Muziekclip - Efteling Jokie 2024, April
Anonim

De voorloper van een van de meest geliefde feestdagen in Rusland - Vastenavond werd op een andere manier genoemd - een komedie en werd zelfs in heidense tijden gevierd op de dagen van de lente-equinox. Maar na de aanneming van het christendom door de kerk werd een nieuwe feestdag ingevoerd. Christian Shrovetide vindt 7 weken voor Pasen plaats. Ondanks de religieuze ondertoon zijn er veel elementen uit het heidendom bewaard gebleven - volksfeesten, de plechtige verbranding van Marena-winter, enz. Maar het was ook een feestdag die elk gezin met waardigheid probeerde te vieren.

Zo vier je carnaval met je gezin
Zo vier je carnaval met je gezin

Noodzakelijk

  • - stro of doek;
  • - restjes stof;
  • - draden;
  • - stukjes garen of schuimrubber;
  • - stoffen stroken.

instructies:

Stap 1

Begin uw viering van Vastenavond met het belangrijkste kenmerk: pannenkoeken bakken. Je familie heeft vast wel zijn eigen recept voor dit gerecht. Probeer samen met je kinderen pannenkoeken te bakken. Leer ze hoe ze het deeg moeten roeren, laat ze zien hoe ze het in een koekenpan moeten gieten, omdraaien. Zorg ervoor dat u praat over familietradities, inclusief culinaire tradities, die van de ene generatie op de andere worden doorgegeven.

Stap 2

Als het even kan, neem dan je kinderen mee naar de sneeuwglijbaan of -schommel. Het is goed om minstens een paar uur met ze door te brengen. Speel, ren, maak een sneeuwpop van de sneeuw, organiseer een "gevecht" met hen met sneeuwballen.

Stap 3

Probeer met de jongere gezinsleden de traditionele Marena-stropop te maken, die de winter symboliseert. Stro in stedelijke omgevingen kan worden vervangen door andere materialen die voorhanden zijn. Naai bijvoorbeeld een lange zak van een oud stuk stof en vul deze op met onnodige snippers, garen of schuimrubber. Nog makkelijker is het om een klein kleedje op te rollen of een bankkussen te 'swaffelen'. Bind de draden waar de toekomstige pop een hoofd en taille moet hebben.

Stap 4

Kleed de pop met heldere vlekken, bind een zakdoek aan haar. Je kunt stroken van stof knippen, ze in staartjes vlechten en op het hoofd van je pop bevestigen. Het uiterlijk is geheel afhankelijk van uw fantasie en de kinderen helpen u hier graag mee. Nadat Marena klaar is, zet je haar op een ereplaats en leg je een traktatie voor haar - prachtig opgerolde pannenkoeken.

Stap 5

Naast pannenkoeken kun je tegenwoordig pannenkoeken bakken, "hanen" ruiken van suiker en zelfs je eigen zoetigheden maken. Dit proces zal zowel u als de kinderen verrukken. Tegenwoordig moet je baby's vaker verwennen met verschillende snoepjes.

Stap 6

Nodig gasten bij u thuis uit voor pannenkoeken, want Shrovetide onderscheidt zich door buitengewone gastvrijheid en traktaties van vrienden en familieleden.

Stap 7

Zorg ervoor dat je deze week je ouders en andere familieleden bezoekt en nodig ze ook bij jou thuis uit. Vertel de kinderen dat in de dagen van Vastenavond de mensen "oude grieven weggooiden" en probeerden vrede te sluiten met hun familieleden als er nog niet eerder een relatie met een van hen was ontstaan. Op deze feestdag is het noodzakelijk om alle beledigingen en vrijwillige en onvrijwillige beledigingen te vergeven.

Stap 8

Kom op de laatste dag van Vastenavond samen met het hele gezin en organiseer een feestelijke welkomstceremonie. Kleed de kinderen feestelijke outfits aan; je kunt met hen verzen en gezegden leren die geschikt zijn voor dit geval. Instrueer ze om pannenkoeken naar hun grootouders te brengen op een geverfd dienblad.

Aanbevolen: