Park "Lukomorye" - Een Sprookjeswereld In De Regio Moskou

Inhoudsopgave:

Park "Lukomorye" - Een Sprookjeswereld In De Regio Moskou
Park "Lukomorye" - Een Sprookjeswereld In De Regio Moskou

Video: Park "Lukomorye" - Een Sprookjeswereld In De Regio Moskou

Video: Park "Lukomorye" - Een Sprookjeswereld In De Regio Moskou
Video: Сказочный замок в парке. Fairy-tale castle in the park 2024, Maart
Anonim

Als u in Moskou woont of zich bevindt en interessant en nuttig tijd en ontspanning met uw kinderen wilt doorbrengen, moet u zeker het Lukomorye-park bezoeken. Een rondleiding door het zal veel plezier brengen aan zowel kinderen als volwassenen.

Het park
Het park

"Lukomorye" - een fantastisch land

Moskou Lukomorye Park is een geweldige manier om tijd met kinderen door te brengen en een tijdje in een sprookje te duiken. Alleen hier kunnen bezoekers immers de helden uit de sprookjes van Poesjkin ontmoeten: beroemde helden, een geleerde kat, een zeemeermin die op de takken zit, Baba Yaga die in een vijzel vliegt, een oude man en een door hem gevangen goudvis.

Bovendien kunnen gasten een fantastische hut op kippenpoten bezoeken en zien hoe haar eigenaar "leeft", zich vermaken op tal van draaimolens, attracties en speeltuinen. De uitdrukking "het is beter één keer te zien dan honderd keer te horen" past perfect bij "Lukomoryu". En er is echt iets te zien in het park. Het kinderpretpark "Lukomorye", gelegen in de Lenin State Farm, is aantrekkelijk voor bezoekers van alle leeftijden. Het is opmerkelijk dat er zelfs in de hoofdstad niet zo'n rustplaats is. En zoals opgemerkt door degenen die dit ongewone park al hebben bezocht, zal het voor iedereen interessant zijn. De organisatoren en ontwerpers van Lukomorya hebben veel moeite en verbeeldingskracht gestoken om van de rustplaats een ongewoon sprookjesland te maken.

Reis door de magische "Lukomorye"

Het is niet moeilijk om het Lukomorye-park in het dorp te vinden. De ingang ervan is versierd met een fabelachtige poort met een draak erop afgebeeld, waarachter allerlei wonderen beginnen. Bij het naderen van het park ontmoeten bezoekers majestueuze en machtige helden, die de wacht houden langs het hele hek - in plaats van pilaren. Andere uitgangen van het park zijn ook interessant versierd.

Een grote indexsteen in de vorm van een boekrol met regels uit het gedicht "Ruslan en Lyudmila" erop gesneden, bekend uit de kindertijd, zal toeristen helpen "de route te bepalen". En daar ontmoeten de bezoekers de helden van de beroemde en geliefde door vele werken.

Het is alsof een magische eik (een boom trouwens, levend) voor hen tot leven komt, waaromheen een wetenschapperskat langs een ketting loopt, sprookjes vertelt en liedjes zingt. Het is er altijd levendig omheen: kinderen vinden het heerlijk om onder het dichte bladerdak te ontspannen en erop te klimmen. Je kijkt hoger en je ziet een prachtige zeemeermin op de takken zitten. Een beetje verder - in de lucht "draagt de tovenaar de held". De Leshy houdt niet ver weg de wacht. En een stoepa met Baba Yagoya "vliegt voorbij".

In de buurt is er ook de accommodatie van de sprookjesachtige heldin - een hut op kippenpoten met een dak versierd met heldere vliegenzwammen en kraaien die zich erop hebben gevestigd. Iedereen kan het ongewone huis binnengaan, door de ramen en deuren kijken en dan plezier hebben terwijl je van de heuvel glijdt.

Talrijke structuren zijn van groot belang voor kinderen en volwassenen:

  • hutten,
  • sloten,
  • huizen.

Dit zijn interactieve torens waarin favoriete sprookjes onder de aandacht van bezoekers worden gebracht. Elk huis heeft zijn eigen verhaal, dat wordt verteld door mechanische helden. Om een levendige poppenkast te zien, druk je gewoon op de gele knop op het raam en geniet je van het geweldige schouwspel, luisterend naar verhalen over de goudvis, de geit en zijn kinderen en andere favoriete personages.

Thematische sculpturale composities zijn gemaakt voor vele regels van het gedicht "Ruslan en Lyudmila" in het recreatiepark "Lukomorye". Er is bijvoorbeeld een kerker waarin 'de prinses treurt, en de bruine wolf haar trouw dient'. Op een hete, zwoele dag is het gezegend en fris in de buurt van de fantastische fontein, met in het midden het kasteel van Koshchei de Onsterfelijke. Het wordt gepresenteerd in de vorm van een klein paleis met gebeeldhouwde ramen, op de koepel waarvan een ei met de dood van Koshchei verborgen is. De fontein is omgeven door talrijke sculpturen van kikkers die op de "oever" van het stuwmeer zitten. Koschey zit zelf in de toren en telt de munten - "verdort over het goud".

In "Lukomorye" zijn er veel interessante sculpturen, daarnaast is het handig om foto's te maken. Deze foto's zullen een geweldige aanvulling zijn op een familiefotoalbum of diavoorstelling. Kinderen vinden het heerlijk om naast een toverkikker te poseren of voor de camera te "rijden" op een grote schildpad of draak. Veel van de jongens zijn er niet vies van om op een ridderpaard te zitten of een selfie naast Leshim te maken. Er zijn echter veel redenen en motieven voor een fotosessie in het park.

Ken de auto niet en grappige kleine mensen

De kinderen zijn ook erg geïnteresseerd in de speeltuin gewijd aan de karakters van de sprookjes van Nikolai Nosov - Dunno en zijn vrienden. De belangrijkste attractie van het fantastische Flower Town is de ongewone Dunno-mobiel, waar kinderen graag op stappen. Ook laten ze zich graag op de foto met de bekende monteurs Cinch en Shpuntik, en de artiest Tube. Naast Flower Town zijn er nog vele andere even interessante speeltuinen in het park.

Attracties en carrousels - iedereen houdt van

De organisatoren van Lukomorye konden entertainment voor kinderen van alle leeftijden op één plek combineren. Peuters zullen dol zijn op trampolines, opblaasbare glijbanen en een zwembad met plastic ballen - een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Voor oudere kinderen werd een hangende touwstad met meerdere verdiepingen met tunnels en touwladders tussen de bomen voorbereid. Het is het beste om de kabelbaanreis te beginnen vanaf het eerste niveau, dat zich op een lage hoogte bevindt (zodat ouders niet zo bang zijn voor hun kinderen). Als het kind het gebruik van eenvoudige structuren onder de knie heeft, kan het veilig naar hogere en complexere structuren gaan.

Voor ouders is er in Lukomorye ook entertainment voor elk wat wils:

  • talrijke attracties,
  • schommel,
  • carrousel.

Er is ook een kasteel en een groot sprookjespaleis, vanaf de torens waarvan u het uitzicht op het park kunt bewonderen.

Waar is "Lukomorye"

Kinderrecreatiepark "Lukomorye" ligt niet ver van Moskou - in de staatsboerderij vernoemd naar V. I. Lenin. Deze prachtige plek met prachtige huizen en goed verzorgde gazons, in het totaalbeeld waarvan nieuwe gebouwen perfect passen, ligt bijna direct buiten de ringweg van Moskou langs de Kashirskoye-snelweg. De officiële website van het park zegt dat je er kunt komen met bussen of taxi's met een vaste route die vertrekken vanaf het metrostation Domodedovskaya. Er zijn er ongeveer 15. Bussen met de nummers 355, 356 k, 356, 364, 356/355, 420, 367, 433, 439, 496, 466, 505, 504, 508, 512 gaan naar de staatsboerderij van Lenin vanaf de Metrostation Domodedovskaja.

Voor degenen die besluiten om alleen naar het park te gaan, bijvoorbeeld met de auto, is het handig om het exacte adres te weten: Regio Moskou, Leninsky District, Lenin State Farm, 7a (niet ver van het Huis van Cultuur).

Voor vakantiegangers op een notitie

Voordat bezoekers naar het Lukomorye-park gaan, moeten bezoekers er rekening mee houden dat het tegelijkertijd niet meer dan vierhonderd mensen kan herbergen. Degenen die er niet in slaagden om in de eerste "batch" te komen, zullen moeten wachten tot andere vakantiegangers het park beginnen te verlaten. Pas daarna mogen andere mensen het park in. Om niet in de rij te staan, kun je het beste vroeg op je bestemming zijn: voor 11. Zoals ervaren parkbezoekers opmerken, is er op dit moment praktisch geen wachtrij bij de ingang. Vrijwel direct na aankomst kun je naar het park en doordeweeks in de ochtend.

Op het grondgebied van het park zijn er cafés "At Uncle Au" en "Izbushka" met gebak, ijs en drankjes. Zoals alle gebouwen op het grondgebied van een fantastisch land, zijn ze ingericht volgens het thema.

Maar zelfs het toilet in het park is ongebruikelijk - passend bij het sprookjesachtige thema: een huis gemaakt van rode vliegenzwammen.

De toegang tot het park is gratis, net als de meeste attracties en entertainment.

Bij de centrale poort van het park is er een bewaakte "mini-parking" waar u veilig een kindervoertuig - een fiets of een scooter - kunt achterlaten. Hun veiligheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de bewakers die bij de ingang staan.

Het kinderpark Lukomorye in de buurt van Moskou is een ideale plek voor een gezinsvakantie. De voordelen zijn:

  • verscheidenheid aan attracties,
  • gratis toegang,
  • gratis amusement,
  • geweldig tijdverdrijf.

En bij twijfel, bezoek het park en overtuig uzelf.

Aanbevolen: