Hoe Kies Je Een Levende Boom?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Levende Boom?
Hoe Kies Je Een Levende Boom?

Video: Hoe Kies Je Een Levende Boom?

Video: Hoe Kies Je Een Levende Boom?
Video: Boom omzagen 2024, Mei
Anonim

Er zijn nog maar een paar dagen tot de klokkenluiden het begin van het nieuwe jaar inluiden. En daarom is het tijd om na te denken over het belangrijkste kenmerk van de toekomstige vakantie: een prachtige kerstboom. De keuze voor een pluizige levende boom moet heel voorzichtig worden benaderd. De vakantie moet tenslotte perfect zijn.

Hoe kies je een levende boom?
Hoe kies je een levende boom?

instructies:

Stap 1

Bepaal welke maat boom je nodig hebt. Bepaal de hoogte en afmetingen. Zorg ervoor dat u een plaats kiest waar de bosgast zal staan, het interieur decoreert en het tv-scherm niet blokkeert en zonder de opening van de kastdeuren te verstoren.

Stap 2

Ga naar de kerstboommarkt en begin met het kiezen van een boom. Nadat je naar de boom hebt gekeken, neem je hem in je handen, houd hem verticaal en klop (je kunt jezelf voorstellen als de kerstman met een staf) met de stam op de grond. Van een verse boom zal alleen sneeuw en mogelijk een beetje puin vallen. Maar van de boom, lang geleden gekapt of bevroren, zullen reeds opgedroogde naalden in een hagelbui neerregenen. Helaas dreigt zo'n boom u en uw gasten teleur te stellen.

Stap 3

Bekijk de sparrennaalden eens van dichterbij. Het moet heldergroen zijn. Als je zo'n naald tussen je vingers wrijft, worden ze vettig en krijgen ze een zeer sterk naaldaroma.

Stap 4

Probeer nu de poot van de door u gekozen spar te buigen. Het moet gemakkelijk buigen, elastisch zijn en snel terugkeren naar zijn oorspronkelijke positie. Een tak van een boom die anderhalf tot twee weken geleden is geveld, breekt met een droge scheur. Door zo'n spar aan te schaffen, loop je het risico dat al zijn luchtigheid al voor oudejaarsavond verloren gaat.

Stap 5

Onderzoek de stam (en vooral de snede) van de bosgast. Er mag geen schimmel, geen schimmels, geen verduistering, geen rot op zijn. Daarnaast is ook de dikte van de stam van belang. Het moet minimaal 6 cm zijn en het gewicht van een gemiddelde boom moet minimaal 5-7 kg zijn.

Stap 6

Breng de boom naar huis. Om ervoor te zorgen dat hij niet lijdt tijdens het transport, wikkelt u de boom eerst in, bijvoorbeeld met jute of folie, bindt u hem vast met touwen.

Stap 7

Haast je niet om de boom te versieren. Geef het minstens een paar uur om "weg te gaan" van de vorst en pluisjes.

Aanbevolen: