Hoe Een Levende Kerstboom Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Levende Kerstboom Te Installeren
Hoe Een Levende Kerstboom Te Installeren

Video: Hoe Een Levende Kerstboom Te Installeren

Video: Hoe Een Levende Kerstboom Te Installeren
Video: Kerstbomen 2024, April
Anonim

De juiste keuze van een levende spar voor het nieuwe jaar is nog steeds het halve werk, zodat de boom lang in het oog springt met zijn mooie uiterlijk, het is belangrijk om hem correct te installeren en een aantal voorbereidende maatregelen uit te voeren.

Hoe een levende kerstboom te installeren
Hoe een levende kerstboom te installeren

instructies:

Stap 1

Als de boom lang voor de nieuwjaarsvakantie is gekocht, moet deze vóór het begin van de feestelijke viering in de kou worden bewaard (bijvoorbeeld op het balkon). Als de boom direct op oudejaarsavond is gekocht, moet je hem niet meteen in een goed verwarmde kamer brengen - de spar kan ziek worden van temperatuurschommelingen en snel doodgaan. Om een scherpe temperatuurdaling te voorkomen, is het eerst beter om de boom 15-20 minuten in de ingang te houden, pas daarna kun je hem in het appartement brengen.

Stap 2

Voordat de spar wordt geïnstalleerd, moet de boomstam eerst worden geschaafd met een scherp mes, waarbij deze ongeveer 8-10 centimeter van de schors wordt verwijderd. Als je de kroon van de boom gaat afsnijden, moet de plaats van de snede onmiddellijk worden behandeld met Vishnevsky's zalf.

Stap 3

De ideale setting voor een kerstboom is een emmer nat zand. Voeg hiervoor een liter schoon water toe aan een emmer zand, eerder verdund met 2 el. eetlepels gelatine. Een andere effectieve manier om tafelbederf te voorkomen, is door 2 eetlepels in water te verdunnen. eetlepels suiker en 2 tabletten acetylsalicylzuur. Voor het beste resultaat kunt u een kleine hoeveelheid van een speciaal meststofmengsel dat bij elke bloemenwinkel verkrijgbaar is, aan de zandemmer toevoegen. De boom moet zo in een emmer worden geïnstalleerd dat de stam minimaal 15-20 centimeter verborgen is. Het zand moet eens in de twee dagen constant worden bevochtigd.

Stap 4

Je kunt de kerstboom ook in een bak gevuld met water zetten. Op het moment van installatie moet de vloeistof warm en zuur zijn, wat kan worden bereikt door een kleine hoeveelheid citroen- of azijnzuur toe te voegen. Indien nodig kan het zuur worden vervangen door een paar gewone instant-aspirinetabletten.

Stap 5

De eenvoudigste, maar verre van de meest effectieve methode om een kerstboom te installeren, is om de stam in te wikkelen met een natte wollen doek, die van tijd tot tijd in water moet worden bevochtigd, omdat vocht snel verdampt in een warme kamer. In dit geval moet de boom zelf op een dwarsstandaard worden bevestigd.

Stap 6

Om ervoor te zorgen dat de nieuwjaarsboom zijn oorspronkelijke uiterlijk lang behoudt, moeten de boomtakken periodiek worden geïrrigeerd met water uit een spuitfles.

Stap 7

De boom moet uit de buurt van radiatoren en andere warmtebronnen worden geïnstalleerd in een goed geventileerde ruimte, omdat het hete, droge klimaat schadelijk is voor de boom.

Aanbevolen: