Wanneer Is De Dag Van De Theaterkassier

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Dag Van De Theaterkassier
Wanneer Is De Dag Van De Theaterkassier

Video: Wanneer Is De Dag Van De Theaterkassier

Video: Wanneer Is De Dag Van De Theaterkassier
Video: DE DAG VAN DE VALPARTIJEN... #2580 2024, April
Anonim

Dag van de theaterkassier is een professionele feestdag van deze theatermedewerkers, wiens werk op het eerste gezicht onmerkbaar lijkt, maar zo noodzakelijk is in de activiteiten van deze tempel van de kunsten.

Wanneer is de dag van de theaterkassier
Wanneer is de dag van de theaterkassier

geschiedenis van de vakantie

De theaterkassier is een van de eerste theatermedewerkers die een bezoeker tegenkomt bij een bezoek aan deze culturele instelling: een reis naar het theater begint immers met de aankoop van een kaartje. Zowel kijkers als collega's in het team begrijpen echter niet altijd goed hoe belangrijk hun werk is.

Dag van de theaterkassier is een van de jongste professionele feestdagen, die pas sinds 2009 wordt gevierd. Dat jaar stelde Alexander Berezovikov, adjunct-directeur van de Shelter of the Comedian Theatre, actief in St. Petersburg, voor om aandacht te besteden aan de activiteiten van mensen die in feite de belangrijkste schakel zijn bij het waarborgen van het financiële welzijn van elke kunstinstelling - theaterkassiers.

Dit initiatief werd gesteund door de hoofden van andere theaters, eerst in St. Petersburg en daarna door het hele land. Hierdoor werd de eerste maandag in maart de dag waarop theaterkassiers welverdiende erkenning krijgen van het belang van hun werk en gefeliciteerd met hun professionele vakantie van collega's en toeschouwers. Deze gedenkwaardige datum is echter nog niet internationaal geworden: het wordt alleen in Rusland gevierd. Een van de dichtstbijzijnde analogen van deze feestdag in de wereldkalender van gedenkwaardige data is misschien de Wereldtheaterdag, die meestal op 27 maart wordt gevierd.

Theaterkassierdag vieren

De dag van de theaterkassier, zoals afgesproken door de initiatiefnemers van de oprichting van deze gedenkwaardige datum, valt op maandag. Daarom is het vrij moeilijk om de helden van de gelegenheid op deze dag volledig van het werk te bevrijden - in de regel beperken theatermanagers zich tot het verkorten van deze werkdag. Dus in het collectief van het theater "Shelter of the Comedian", waar deze feestdag voor het eerst werd vastgesteld, eindigt de werkdag van de theaterkassier op de eerste maandag in maart om half vijf - ongewoon vroeg voor een medewerker van dit beroep.

Tegelijkertijd was het feit dat de Dag van de Theaterkassier niet in een weekend valt een bewuste beslissing van de organisatoren van de professionele vakantie: het is immers belangrijk voor hen om deze dag niet thuis door te brengen met tv kijken, maar met collega's die hen kunnen feliciteren met deze gedenkwaardige datum, hen een lang en vruchtbaar werk wensen ten behoeve van het inheemse theater en een boeket bloemen overhandigen. Het is inderdaad belangrijk voor een theaterkassier als geen ander om te weten dat collega's van hem houden als een onafhankelijk persoon en als lid van het team, en ook zijn werk waarderen en zijn bijdrage aan het dagelijkse werk en het uitstekende succes van de theater.

Aanbevolen: