Hoe Maak Je Een Mooie Jurk?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mooie Jurk?
Hoe Maak Je Een Mooie Jurk?

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Jurk?

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Jurk?
Video: Designercafe Workshop 'Maak Je Eigen Jurk' 2024, April
Anonim

Maskerade is een favoriet amusement voor volwassenen en kinderen over de hele wereld! Dit is een kans om te zijn wie je voelt, ongeacht leeftijd en beroep, om incognito voor de gek te houden of te verleiden. Alleen al het kopen van een fancy dress is jezelf bewust het plezier ontnemen van het anticiperen op de vakantie. Dus hoe maak je een fancy dress?

Hoe maak je een fancy dress?
Hoe maak je een fancy dress?

instructies:

Stap 1

Kom met een afbeelding. Met wie ben je van plan om op de feestdag te verschijnen - Shrek, Carmen, Aphrodite, Catwoman, Spider-Man of een onbekende held of heldin? Laat je fantasie de vrije loop!

Stap 2

Snuffel door je mezzanines, koffers, kleerkasten en bezoek stoffen-, handwerk-, kantoorbenodigdhedenwinkels en zelfs je lokale vlooienmarkt als je denkt dat je iets mist. Neem de tijd om de tussenverdiepingen van grootouders, mama en papa en je vrienden te verkennen.

Stap 3

Door je kostuum tot in het kleinste detail te schetsen, kun je een doordachte look behouden en improviseren terwijl je eraan werkt.

Stap 4

Verdeel het kostuum in zijn componenten: een hoofdtooi, een masker, een jurk of een pak, dat wil zeggen, wat zal worden gemaakt van stoffen, schoenen, accessoires, evenals de verschillende volumetrische fantasieonderdelen ervan.

Stap 5

Maak een patroon voor je pak. Als u bekend bent met de basisprincipes van naaien en naaien, zou het gemakkelijk moeten zijn. Als dit moeilijk voor je is, dan kun je het verscheuren en iets uit onnodige kleding als patroon nemen, of een kant-en-klaar patroon zoeken in een tijdschrift of op internet. Of vraag een vriend of iemand in je familie om je te helpen met het patroon.

Stap 6

Pas je pak of jurk aan, veeg en probeer het en naai het vervolgens op een typemachine of met de hand.

Stap 7

Experimenteer met materialen. Gebruik lichtgewicht materialen voor grote delen van je pak, zoals synthetische winterjas, schuimrubber, watten, polystyreen en karton om duidelijke contouren en geometrische vormen te creëren (hoeden en petten). Dunne draad is geschikt voor lijsten, voor kragen in de gotische en middeleeuwse stijl - golfpapier, folie en whatman-papier. Koop glanzend en kleurrijk cadeaupapier om je kostuum te versieren. Washandjes en nepbont zijn geschikt voor baarden en snorren. Vergeet pruiken niet, ze kunnen worden gekocht of gehuurd.

Stap 8

Knip een klassiek eenvoudig masker met spleten uit karton en beschilder het met verf, en versier het met veren, strass-steentjes, foliesterren of bekleding in fluweel. Volumemaskers en halfmaskers die de contouren van het gezicht volgen, worden gemaakt met behulp van de papier-maché-techniek, die gemakkelijk kan worden beheerst.

Stap 9

Stijl de schoenen die bij je kostuum passen: als het in een antieke stijl is, verf je oude slippers met zilververf, fantastische hardloopschoenen kunnen gemakkelijk worden gemaakt van versleten laarzen en Turkse schoenen - van huispantoffels met een smalle neus.

Stap 10

Beperk jezelf niet, laat je kostuum een beetje belachelijk zijn, maar niet saai en origineel. Maar onthoud dat de beste verkleedkleding degene is waarin je kunt dansen en plezier kunt hebben tot de ochtend, dat wil zeggen, licht en comfortabel! En als niemand je daarin kent, dan was de maskerade een succes!

Aanbevolen: