Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Rode Plein

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Rode Plein
Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Rode Plein

Video: Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Rode Plein

Video: Hoe Kies Je Een Kerstboom Voor Het Rode Plein
Video: Scrap Metal run with my Wife! How to make money with scrap metal! 2024, Mei
Anonim

De kerstboom voor het Rode Plein is de belangrijkste nieuwjaarsversiering van het hele land. Haar keuze wordt met bijzondere aandacht benaderd. De spar moet aan bepaalde normen voldoen, omdat de stemming van zo'n langverwachte en geliefde wintervakantie afhangt van het uiterlijk van de groene schoonheid.

Belangrijkste kerstboom van het land
Belangrijkste kerstboom van het land

Het vieren van het nieuwe jaar in Rusland heeft een glorieuze traditie. Aan het begin van de 17e en 18e eeuw keurde de beroemde hervormer, tsaar Peter, bij decreet het bevel goed om het nieuwe jaar in de nacht van 1 januari te vieren en huizen te versieren met sparren-, dennen- en jeneverbestakken.

Decennia zijn verstreken en in plaats van takken is het de gewoonte gebleken om voor deze feestdag levende sparren te installeren. Ze waren versierd met houten speelgoed, snoep, noten en fruit. Voor de eerste keer tijdens de nieuwjaarsvieringen in 1850 werden sparren versierd met glaskralen.

De eerste Sovjet-kerstboom in 1937 werd gefilmd met honderden foto's en naar alle uithoeken van het land gestuurd. Het was vanaf dit jaar dat de belangrijkste kerstboom van het land steevast op het Rode Plein werd geïnstalleerd aan de vooravond van de nieuwjaarsvakantie.

Waar komt de groene schoonheid vandaan naar Moskou?

Elk jaar wordt er een weelderige groene schoonheid geïnstalleerd op het centrale plein van het land. Haar keuze is een uiterst verantwoorde aangelegenheid. Het is geselecteerd volgens de strengste normen, en we hebben het vooral over de kwaliteit van vurenhout: sparren zouden het gebied gedurende 3 weken bij extreme temperaturen moeten decoreren. Een boom met hout van hoge kwaliteit zal niet lang afbrokkelen.

Een "groene" schoonheid is geselecteerd om het Rode Plein te versieren in de bossen bij Veliky Ustyug, die wordt beschouwd als de geboorteplaats van de kerstman, in Klin of Naro-Fominsk bij Moskou. Experts selecteren in de zomer een geschikte boom en deze voldoet aan de volgende normen:

- De hoogte van de boom is van 28 tot 30 meter;

- stamomtrek - 70 cm;

- De overspanning van de onderste takken is 3 meter.

Jonge bomen kunnen niet meedoen aan zo'n selectie, dus wordt er op het plein een nieuwjaarsboom geplaatst, die zeker niet minder dan 100 jaar oud is.

Het symbool van het nieuwe jaar instellen

Het kappen van de boom gaat traditioneel gepaard met de draden van de bosschoonheid naar de stad. Het wordt met een speciale wegtrein naar Moskou gebracht. Op het plein plaatst een team van installateurs een multimeterboom in een speciale betonconstructie zodat deze niet door de wind kan omwaaien.

Na installatie begint de feestelijke aankleding. De kerstboom op het Rode Plein is versierd met duizenden glazen speelgoed - ballen, strikken, zilveren belletjes. Als klap op de vuurpijl hangt langs de takken een lichtslinger die de kleuren van de Russische vlag voorstelt; de lengte is meer dan een kilometer. Naast een elegante spar wordt een ijsbaan gegoten, er worden ijssculpturen geplaatst. Alle dagen van de kerstvakantie vinden hier kleurrijke volksfeesten en concerten plaats.

Vrolijke vakantie Nieuwjaar is niet compleet zonder zijn traditionele symbool. Op het Rode Plein naast GUM staat een rijk gedecoreerde sparrenboom die de vrolijke en zorgeloze kerstvakantie markeert.

Aanbevolen: