Hoe Is De Victory Parade Op Het Rode Plein?

Inhoudsopgave:

Hoe Is De Victory Parade Op Het Rode Plein?
Hoe Is De Victory Parade Op Het Rode Plein?

Video: Hoe Is De Victory Parade Op Het Rode Plein?

Video: Hoe Is De Victory Parade Op Het Rode Plein?
Video: Parade exercise Red Square / Parade oefeningen Rode Plein 2024, April
Anonim

De Victory Parade op het Rode Plein is een van de meest spectaculaire en plechtige evenementen in Rusland. Het begin van deze traditie werd gelegd door de eerste parade op 24 juni 1945, toen soldaten die de Tweede Wereldoorlog hadden gewonnen over het centrale plein van het land marcheerden. Moderne parades verschillen aanzienlijk van de historische en vinden plaats op 9 mei.

Hoe is de Victory Parade op het Rode Plein?
Hoe is de Victory Parade op het Rode Plein?

instructies:

Stap 1

De voorbereiding voor de Victory Parade begint van tevoren. Jaarlijks nemen er enkele tienduizenden militairen aan deel. De organisatoren beslissen van tevoren in wat voor uniform de troepen zullen worden gekleed - ceremonieel of veld. De actie wordt begeleid door een militaire band. Het bestaat meestal uit meer dan duizend muzikanten. Ondanks dat de organisatoren er elk jaar naar streven om iets nieuws aan de viering te brengen, moet de parade voldoen aan het militaire protocol.

Stap 2

De Victory Parade begint met de vorming van troepen. Op dit moment nemen de gasten hun plaats in. De eerste personen van het land, vertegenwoordigers van buitenlandse staten en veteranen van de Grote Patriottische Oorlog die in Moskou zijn uitgenodigd, nemen hun plaats in op het platform van het mausoleum. Daarna worden altijd de nationale vlag van Rusland en de overwinningsbanner uitgevoerd. Het protocol definieert ook het muziekstuk waaronder dit alles gebeurt. Dit is het lied "The Holy War" van A. Alexandrov.

Stap 3

De parade wordt ontvangen door de minister van Defensie van het land of door degene die momenteel zijn taken uitvoert. De paradecommandant rapporteert aan hem over de gereedheid van de troepen, dan gaan de militaire leiders de troepen begroeten. Nu doen ze het op executive auto's. In de regel is dit ZIL-115. Op de Victory Parade van 1945 G. K. Zhukov en K. K. Rokossovsky werd bereden door de troepen op witte paarden. Deze traditie duurde tot halverwege de jaren '60.

Stap 4

Nadat de militaire leiders alle troepen hebben begroet, meldt de gastheer van de parade hun bereidheid aan de opperbevelhebber. Momenteel wordt deze functie uitgevoerd door de president van de Russische Federatie. Daarna geeft de fanfare het signaal "Hoor iedereen", en de Opperbevelhebber spreekt het publiek toe met een welkomstwoord. Dan wordt het volkslied van de Russische Federatie gespeeld.

Stap 5

De beweging van troepen begint met het passeren van ceremoniële berekeningen. Traditioneel zijn de lijnwachters de eersten die gaan, gevolgd door drummers en bannergroepen die de nationale vlag, de overwinningsbanner en de vlag van de Russische strijdkrachten dragen. Daarna volgt een baniercompagnie en een erewacht, bestaande uit militairen van drie soorten troepen.

Stap 6

In feite zijn verschillende eenheden betrokken bij de passage van de troepen. De samenstelling van de deelnemers verandert, maar studenten en docenten van militaire instellingen voor hoger onderwijs, eenheden van verschillende soorten troepen zijn verplicht. Eerder namen veteranen deel aan de passage van troepen, en niet alleen degenen die vochten in het reguliere leger, maar ook partizanen en ondergrondse jagers. Nu komen deze mensen van zeer hoge leeftijd in een auto over het plein of bevinden zich op eervolle toeschouwersplaatsen.

Stap 7

Voor officieren en soldaten, het afdrukken van een ceremoniële stap op de kasseien, vertrekt militair materieel naar het Rode Plein. Meestal zijn dit de modernste gevechtsvoertuigen, maar historische tanks of gemotoriseerde kanonnen die deelnamen aan vijandelijkheden nemen vaak deel aan parades. Een van de meest spectaculaire momenten van de parade op het Rode Plein is de vliegshow met vliegtuigen en helikopters.

Stap 8

De Victory Parade eindigt met de passage van een militair orkest. Traditioneel wordt in het laatste deel van de viering de mars "Afscheid van de Slaven" uitgevoerd.

Aanbevolen: