Hoe Gasten Te Begroeten Met Brood En Zout?

Inhoudsopgave:

Hoe Gasten Te Begroeten Met Brood En Zout?
Hoe Gasten Te Begroeten Met Brood En Zout?

Video: Hoe Gasten Te Begroeten Met Brood En Zout?

Video: Hoe Gasten Te Begroeten Met Brood En Zout?
Video: Doe het nooit 's avonds Doe het niet 's avonds en na zonsondergang 2024, April
Anonim

De traditie om jonggehuwden te verwelkomen met brood en zout is geworteld in het diepe verleden. Tegelijkertijd, zelfs nu, verwaarlozen de meeste gezinnen deze ritus niet en bereiden ze graag een heerlijk brood en zetten ze een zoutvaatje met kruimelige kruiden erop, ter voorbereiding op het huwelijk van hun zoon.

Hoe gasten te begroeten met brood en zout?
Hoe gasten te begroeten met brood en zout?

Over de traditie om pasgetrouwden te ontmoeten met brood en zout and

De ouders van de pas gemaakte echtgenoot begroeten hun jonge schoondochter met brood en zout. Het feit is dat eerder een vrouw die trouwde, werd opgenomen in het gezin van haar man en bij hem in het grote huis van zijn ouders woonde. Onmiddellijk na de huwelijksceremonie ging het jonge paar naar hun man, waar de bruid brood en zout zou proeven. Dit symboliseerde dat haar schoonvader haar in hun huis, hun familie, hun harten accepteerde.

Alvorens een stuk brood te proeven, zegenden de ouders de kinderen met een icoon. Daarna bijten de man en de vrouw om de beurt een stuk brood af, doopten het in zout en voerden elkaar. Wiens stuk groter bleek te zijn, werd hij beschouwd als de meester in het jonge gezin. Daarna pakte de bruidegom de pasgetrouwde in zijn armen en droeg haar het huis in. Het half opgegeten brood werd in een servet gewikkeld en naar de kerk gebracht. Men geloofde dat dit vrede en liefde zou brengen in het gezin van kinderen.

Over de traditie om pasgetrouwden te ontmoeten met brood en zout and

Tegenwoordig is het leven veel veranderd, maar de traditie is gebleven. Alleen in een licht gewijzigde versie. Vaak ontmoeten de ouders van de bruidegom het jonge stel met een brood, niet in hun huis, maar aan de deur van het restaurant waar de bruiloft is gepland. Dit komt door het feit dat het niet altijd handig is om het huis van de ouders van de man te bezoeken, en met het feit dat jonge gezinnen meestal zelfstandig wonen, zonder ouders.

Tijdens de ceremonie van het afbijten van het brood besprenkelen de gasten de jongen met snoepjes, munten en bloemblaadjes. Die symboliseert de wensen van een jong gezin voor een zoet gelukkig leven, financieel welzijn, liefde en tederheid.

Nadat de pasgetrouwden een stuk van het brood hebben afgebeten, breken ze het vaak doormidden en geven het aan de bruid en bruidegom. Tegelijkertijd beginnen ze de gasten te voeden, die de taak sneller hebben voltooid - die kostwinner is in huis.

Brood en zout

Beide producten genoten lange tijd in Rusland speciaal respect. Brood is altijd een voedingsmiddel geweest dat deel uitmaakt van de dagelijkse voeding van bijna iedereen en dat bijzonder respect en eerbied geniet. Zout werd beschouwd als een schaars, duur product. Ze kregen zelfs speciale magische eigenschappen voorgeschreven. Dus, volgens legendes, kan zout beschermen tegen boze geesten, en brood helpt om vrede en vriendschap tussen mensen tot stand te brengen.

Het aanbod om brood en zout te proeven spreekt van de vriendelijkheid en gastvrijheid van de gastheren. Weigering van de aangeboden traktatie werd als een ernstige belediging beschouwd.

Aanbevolen: