Waarom 40 Jaar Niet Gevierd Wordt

Waarom 40 Jaar Niet Gevierd Wordt
Waarom 40 Jaar Niet Gevierd Wordt

Video: Waarom 40 Jaar Niet Gevierd Wordt

Video: Waarom 40 Jaar Niet Gevierd Wordt
Video: Redenen om 40 jaar niet te vieren 2024, April
Anonim

Bijna iedereen die de veertigjarige mijlpaal van het leven nadert, begint noodzakelijkerwijs met verbazing van vrienden te leren dat deze verjaardag niet kan worden gevierd, omdat dit een slecht voorteken is. Het meest interessante is echter dat niemand de essentie van dit voorteken echt kan verklaren.

Waarom 40 jaar niet gevierd wordt
Waarom 40 jaar niet gevierd wordt

Het internet staat vol met verhalen over hoe mensen dit teken opgaven en vrolijk 40 jaar vierden - en als gevolg daarvan veel ongeluk brachten. In tegenstelling tot zulke sombere verhalen zijn er veel verhalen over opa's en oma's, die niet verhinderden dat het feest ter ere van hun veertigste verjaardag gelukkig de leeftijd van negentig jaar bereikte. En dit is niets verrassends, hoeveel mensen - zoveel meningen. Dus naar wie moet je luisteren en waarom zou je 40 jaar niet vieren?

Het verbod op het vieren van de veertigste verjaardag is een van de mysterieuze en ongegrond. Dit bijgeloof is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan het feit dat het getal veertig in veel culturen als heilig wordt beschouwd. Het was van bijzonder belang onder de oude Joden. Het is voldoende om dezelfde Bijbel te openen - dit nummer is daar de hele tijd te vinden. Mozes leidde de Joden veertig jaar door de hete woestijn, Jezus bracht er veertig dagen door na de doop, en de zondvloed duurde hetzelfde aantal dagen.

De oude Slaven behandelden dit nummer ook met respect - er is een mening dat hun nummersysteem erop is gebaseerd. Veel rituelen die verband houden met dood en geboorte zijn aan dit aantal gekoppeld. Een kind kon bijvoorbeeld veertig dagen na zijn geboorte niet aan vreemden worden getoond, en op de veertigste dag na iemands dood geloofde men dat zijn ziel eindelijk afscheid nam van de aardse wereld. Misschien is het de associatie met de veertig dagen van de dood die de belangrijkste reden is waarom 40 jaar niet gevierd mag worden. Volgens deze logica mag het kind echter niet eens negen jaar worden gevierd, maar er is geen slecht voorteken op dit punt.

Esoterici noemen numerologie als argumenten. Inderdaad, in de oosterse magie is veertig het getal van de dood. Toegegeven, niet veertig, maar vier, maar volgens de wetten van de numerologie is dit bijna hetzelfde: 4 + 0 = 4.

De orthodoxe kerk beschouwt dit teken echter als complete onzin, zoals elk bijgeloof. De priesters verklaren unaniem dat geloof in tekenen zonde, kwaad en verleiding is. Hieruit kunnen we concluderen: 40 jaar vieren of niet is alleen jouw zaak. Onthoud dat bijgeloof alleen werkt bij mensen die er serieus in geloven.

Aanbevolen: