Hoe Kies Je Een Kerstboom?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Kerstboom?
Hoe Kies Je Een Kerstboom?

Video: Hoe Kies Je Een Kerstboom?

Video: Hoe Kies Je Een Kerstboom?
Video: Hoe kies je de perfecte kerstboom? + Kerstboomverzorging | Lepona Tuinarrangeurs 2024, April
Anonim

Het is moeilijk om precies te zeggen waar de traditie van het versieren van de nieuwjaarsboom vandaan kwam, maar het is bekend dat zelfs in het verre verleden mensen, denkend dat goede en kwade geesten in de bomen leven, hun takken versierden in een poging om te sussen deze geesten. Maar zelfs nu, na duizenden jaren, haast een zeldzaam persoon aan de vooravond van de feestdagen zich niet naar de kerstmarkt om een kerstboom te kopen.

Hoe kies je een kerstboom?
Hoe kies je een kerstboom?

instructies:

Stap 1

De moderne markt biedt kopers keuzevrijheid. U kunt volgens de traditie een levende schoonheid kopen, of u kunt kiezen voor een meer praktische kunstkerstboom.

Stap 2

De voordelen van een levende kerstboom liggen in zijn natuurlijkheid en het aroma van dennennaalden, geliefd van kinds af aan. Maar tegelijkertijd kan zo'n boom de vakantie bederven met voortijdig afbrokkelende naalden. Daarom moet de keuze zeer zorgvuldig worden benaderd. Afhankelijk van uw smaak kunt u sparren of dennen kopen. Grenen heeft een meer volumineuze vorm en is langer dan een naald, bovendien gaat het ongeveer een week langer mee dan een traditionele spar.

Stap 3

Bepaal voordat u gaat winkelen de locatie van de boom in het appartement. Het is beter als het zich uit de buurt van radiatoren bevindt. De afmetingen van de toekomstige boom worden bepaald op basis van de vrije ruimte. Als de boom tegen de muur of in de hoek staat, kun je degene kiezen met aan één kant korte en dunne takken - je hebt geen pracht tegen de muur nodig en zo'n boom kost veel minder.

Stap 4

Kijk eerst naar de snede van de boomstam. Een donkere rand van enkele centimeters breed duidt op een grote kans op de naderende dood van de boom. Probeer de spar die je leuk vindt in het midden van de stam te pakken, til hem op en sla hem met het onderste deel op een harde ondergrond. Als tijdens deze procedure veel naalden van de boom zijn gevallen, moet u geen aankoop doen.

Stap 5

Een verse visgraat moet elastische takken hebben die vrij moeilijk af te breken zijn, de naalden zijn licht olieachtig om aan te raken, rijk groen van kleur met een aangenaam aroma. In een bevroren of oude boom breken twijgen met een knal af. Let ook op de stam, deze moet vrij zijn van schimmel, meeldauw en andere vreemde voorwerpen.

Stap 6

De keuze voor een kunstkerstboom zal nog strenger moeten worden benaderd, omdat de aanschaf ervan niet voor één seizoen is ontworpen. De prijs van deze producten varieert afhankelijk van vele indicatoren. Een in Europa gemaakte kerstboom zal bijvoorbeeld veel duurder zijn dan zijn Chinese tegenhanger. Bovendien is de prijs afhankelijk van de grootte, het type materiaal en ontwerpoplossingen van de boom, d.w.z. kleur, luchtigheid, vorst of stoten.

Stap 7

De brandwerendheid van het materiaal, evenals de sterkte van de naalden, vragen speciale aandacht. Ze mogen niet gemakkelijk van de takken afbreken en ook snel terugkeren naar hun oorspronkelijke plaats van een lichte mechanische impact. Houd er rekening mee dat bij verwarming met slingers het oppervlak van de boom verschillende chemicaliën kan afgeven. Als u dus een echt hoogwaardig product wilt kopen, aarzel dan niet om de verkoper om een kwaliteitscertificaat te vragen. Zo kunt u nagaan of er een ontvlambare impregnering is gebruikt bij de vervaardiging van het product.

Stap 8

Kunstbomen kunnen worden gegoten of gemaakt van PVC-folie. Het eerste type is van hogere kwaliteit, maar ook vrij duur. Goedkopere PVC-kerstbomen worden gemonteerd met een stalen frame, ze zien er heel natuurlijk uit, hebben een hoge brandweerstand en zijn vrij milieuvriendelijk.

Stap 9

Kunstkerstbomen kunnen volgens het montageprincipe van twee soorten zijn. De eerste heeft een haak aan elke tak, waarmee elke sectie aan de stam wordt bevestigd, terwijl elke tak is gemarkeerd. Het monteren van zo'n boom kost veel tijd. Het tweede type is veel handiger, wanneer alle takken al aan de stam zijn bevestigd en u alleen verschillende delen van de stam aan elkaar hoeft te verbinden en de takken naar het gewenste niveau hoeft te buigen.

Stap 10

Het is net zo belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal waarvan de sparrenstandaard is gemaakt. Het is het beste om te kiezen voor duurzamere metalen modellen die niet breken en voorkomen dat de boom valt.

Aanbevolen: