Wellnessvakantie Aan Zee

Inhoudsopgave:

Wellnessvakantie Aan Zee
Wellnessvakantie Aan Zee

Video: Wellnessvakantie Aan Zee

Video: Wellnessvakantie Aan Zee
Video: LUUX.be - Argentio luxury resort in Toscane 2024, Maart
Anonim

Zon, zand, licht geluid van de branding - een vakantie aan zee kan niet alleen aangenaam en ontspannend zijn, maar ook zeer gunstig voor de gezondheid. Niet voor niets komen er jaarlijks veel toeristen naar de kust. Resorts en sanatoria met een breed scala aan diensten en procedures bieden hun gasten een luxe vakantie en daardoor het hele jaar door een goede gezondheid. Wat is er dan zo uniek aan een wellnessvakantie aan zee?

Wellnessvakantie aan zee
Wellnessvakantie aan zee

Gezondheid lucht

De zeelucht bevat een grote hoeveelheid jodium, natriumzouten, natriumchloride. Verzadigd met deze stoffen via de adem en de huid, verjongt het lichaam op cellulair niveau, het verouderingsproces vertraagt daarin. Om het effect te maximaliseren, is de beste tijd voor een gezondheidsbevorderende oefening aan de kust na een storm, 's ochtends en' s avonds. Tijdens het lopen is het het beste om langzaam te ademen en geleidelijk je longen te vullen met zeelucht. Nadat je de kustgeur van jodium hebt ingeademd, ga je naar het dichtstbijzijnde bos, bosje, park. De beste optie is een dennenbos. De neutrale boslading zal de positieve lading van de zee in evenwicht brengen, waardoor u volledig kunt ontspannen.

Nuttige eigenschappen van de zee

Bijna het hele periodiek systeem is te vinden in zeewater. Maar het grootste percentage zijn zouten: natriumchloride (keukenzout) en magnesiumsulfaat (bitter zout). Zij zijn het die de zoute smaak van zeewater bepalen. Wellnessvakantie aan zee is in de eerste plaats dagelijks zwemmen in zeewater. Het is het dat de werking van het hele organisme verbetert. Zout water spoelt alle sinussen door, heeft een genezend effect en voorkomt zelfs ziekten zoals nefritis en sinusitis. Het is opgevallen dat mensen na een vakantie aan zee veel minder kans hebben op verkoudheid en andere ziekten gedurende het jaar. Jodium, aanwezig in zeewater en zeelucht, heeft een preventieve en therapeutische werking bij aandoeningen van de schildklier, verbetert de hersenactiviteit en het geheugenproces. Daarnaast wordt de stofwisseling geactiveerd, het skeletstelsel versterkt, de huid gladder en schoner, nagels verstevigd.

Wellnessvakantie aan zee - behandelingen met zeevruchten

Veel badplaatsen en resorts bieden specifieke "zee"-procedures - algenpakkingen, limanotherapie en andere procedures. Limanotherapie. Behandeling met pekel - speciaal water en modder gevormd in estuaria. De pekel bevat in grote hoeveelheden nuttige sporenelementen en stoffen. Lymanotherapie wordt voorgeschreven aan mensen die lijden aan aandoeningen van het bewegingsapparaat, het cardiovasculaire systeem, stofwisselingsstoornissen, lage bloeddruk. Alleen een arts kan deze procedure voorschrijven, omdat: ze heeft contra-indicaties. Zeewierpakkingen: zeewier bevat waardevolle sporenelementen als kalium, silicium, jodium, zwavel en magnesium. Daarom worden zeewierpakkingen beschouwd als een van de gunstigste procedures voor cellulitis en andere cosmetische huidproblemen.

Aanbevolen: