Wat Te Geven Voor Een Chintz-huwelijk?

Inhoudsopgave:

Wat Te Geven Voor Een Chintz-huwelijk?
Wat Te Geven Voor Een Chintz-huwelijk?

Video: Wat Te Geven Voor Een Chintz-huwelijk?

Video: Wat Te Geven Voor Een Chintz-huwelijk?
Video: Trouwen op huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen - Afl. 5/5 Hoe plan je een bruiloft? 2024, April
Anonim

De eerste huwelijksverjaardag wordt een gingangbruiloft genoemd. Herinneringen aan de verjaardag van de familie zijn nog vers en de leptest is al geslaagd. Daarom werd chintz gekozen als het symbool van het eerste jaar van het gezinsleven - een helder en zeer dun materiaal.

Wat te geven voor een chintz-huwelijk?
Wat te geven voor een chintz-huwelijk?

Een chintz-huwelijk is een bijzonder feest. Vanaf deze dag verschijnt er nog een op de lijst met familietradities - de jaarlijkse viering van de huwelijksverjaardag.

In het eerste jaar slaagden de pasgetrouwden erin om door een aantal moeilijkheden heen te gaan: om de gewoonten van de echtgenoot te accepteren, een leven op te bouwen, verantwoordelijkheden te verdelen. De lepperiode is verstreken. Tegelijkertijd zijn liefde en passie nog steeds sterk.

Calico-huwelijkstradities

Op een chintz-huwelijk is het gebruikelijk om elkaar chintz-zakdoeken te geven. Het is absoluut noodzakelijk om ze een voor een in de knoop te leggen als teken van een verlangen om de liefde vele jaren te behouden. Tegelijkertijd kun je woorden van liefde spreken. Als de echtgenoten elkaar tijdens de bruiloft geloften hebben afgelegd, is dit een geweldige gelegenheid om ze te herhalen.

Na de ceremonie moeten de zakdoeken op een afgelegen plek worden verborgen en daar voor het leven worden bewaard. In Rusland geloofde men dat een correct uitgevoerde ceremonie een soort samenzwering is voor eeuwige liefde.

Veel moderne stellen herzien op hun eerste verjaardag de video's en foto's van de bruiloft, ze zijn nostalgisch. Meisjes vinden het heerlijk om zich weer als bruid te verkleden door hun jurk aan te trekken. Fotosessies "Een jaar later" worden vaak geregeld.

Op de eerste verjaardag wordt een versierde fles champagne geopend, die speciaal voor dit doel is achtergelaten bij de viering van de bruiloft.

Wat te geven voor een chintz-huwelijk?

Een symbolisch geschenk, zoals hierboven vermeld, zijn chintz-zakdoeken die echtgenoten aan elkaar geven. Als de jonge vrouw weet hoe ze moet borduren, kun je elkaars initialen borduren in de hoek van de zakdoek.

Het is gebruikelijk om chintz huishoudelijke artikelen en babyartikelen te doneren met een vleugje vroege aanvulling. Om niet triviaal te zijn, kunt u decoratieve kussens presenteren op een bank met een ongewone vorm of kleur. Creatieve schorten of kamerjassen zullen ook in de rij staan.

Een leuk en heel schattig idee is om het jonge stel een pyjama te geven in de vorm van dieren of superhelden. Of handgemaakt speelgoed in de vorm van een verliefd paar hazen.

Vaak is in het eerste jaar van het gezinsleven de inrichting van het gezinsnest nog niet voltooid. Cadeaubonnen voor bouw-, meubelzaken en centra voor huishoudelijke apparaten zullen de jeugd zeker bevallen.

Een aangename verrassing, die het jonge stel zeker zal onthouden, is een rally van vrienden. Je kunt een vrouw stelen, zoals een jaar geleden ze een bruid van een bruidegom stalen en een hint achterlieten. En regel een zoektocht langs gedenkwaardige plekken of langs de trouwroute, aan het einde waarvan de echtgenoot een beloning ontvangt in de vorm van een kus van zijn geliefde en applaus van zijn vrienden.

Aanbevolen: