Hoe Geef Je Een Themafeest?

Inhoudsopgave:

Hoe Geef Je Een Themafeest?
Hoe Geef Je Een Themafeest?

Video: Hoe Geef Je Een Themafeest?

Video: Hoe Geef Je Een Themafeest?
Video: WIJ VIEREN ONZE 22STE VERJAARDAG! FANTASY THEMA FEEST! 2024, Mei
Anonim

Als je besluit om vrienden te verzamelen, wees dan origineel en probeer saaie bijeenkomsten te vermijden. Bedenk hiervoor een thema voor het komende feest. Dan ontstaan er al ideeën met betrekking tot kostuums, heerlijke traktaties, spannende wedstrijden en prachtige landschappen. Door een themafeest te organiseren, is er een mogelijkheid om een waterval van de meest positieve emoties te krijgen.

Hoe geef je een themafeest?
Hoe geef je een themafeest?

instructies:

Stap 1

Bedenk een thema voor je vakantie. Voor jongeren onder de 30 zijn bijvoorbeeld feesten uit de jaren 90 of in de stijl van de "Siciliaanse maffia" geschikt. Een iets ouder contingent zou geïnteresseerd zijn om zich een personage uit de jaren 30 te voelen of in een kerel te veranderen. Voor een leuk bedrijf dat van een ongebruikelijk formaat houdt, is een piraten- of cowboyformaat geschikt. In de zomer kan een banaal verblijf op het platteland gemakkelijk omslaan in een Hawaiiaans feest. Maar schattige meisjesachtige bijeenkomsten kunnen veilig worden omgezet in een pyjamafeestje. Stel je voor, improviseer, kies wat jij en je gezelschap leuk vinden.

Stap 2

Als je een onderwerp kiest, zorg er dan voor dat je je vrienden waarschuwt dat je een evenement organiseert. Maar dit kan op ongebruikelijke manieren worden gedaan. Begin al in de meldingsfase vast te houden aan het formaat van het evenement. Maak bijvoorbeeld voor een Hawaiiaans feest uitnodigingen in de vorm van een bal, bikini of vis. De contouren van deze objecten kunnen uit dik karton worden gesneden en met viltstiften, potloden of verf worden beschilderd. Pak voor een piratenfeest flessen op, waarin een uitnodiging in de vorm van een boekrol wordt geplaatst. Voor dandy's is een op een kleurenprinter gedrukte ansichtkaart geschikt. Er is niets ingewikkelds in het ontwerp - een heldere achtergrond en grote inscripties.

Stap 3

Je moet van tevoren vrienden uitnodigen voor het feest, bijvoorbeeld een maand voor het aanstaande evenement. Gasten moeten zich immers voorbereiden op het thema en de selectie van kostuums en het maken van afbeeldingen kost veel tijd. Natuurlijk is de eerste vraag die de genodigden zullen hebben, wat te dragen? Bijvoorbeeld gekleurde jurken met een pluizig rokje, pumps met lage hakken, grote kralen en natuurlijk bouffant passen bij meisjes voor een dandy party. Jongens moeten een broek kiezen die aan de onderkant taps toeloopt, een jas met brede schouders, een fel overhemd en gekleurde sokken.

Stap 4

Voor een pyjamafeestje, kleed je zoals je je thuis zou voelen - een T-shirt met een berenafbeelding, wijde shorts, pyjama's, pantoffels met een pluche hondengezicht, enz. Maar voor een piratenfeest kun je niet zonder huurkostuums. Hoewel korsetten voor dames en vesten voor heren nog steeds in de winkel te koop zijn, zal het moeilijk zijn om specifieke hoeden, broeken of rokken te vinden. De selectie van kostuums is een interessante activiteit die alle deelnemers aan het feest zal helpen om creatief te zijn in het proces.

Stap 5

Om het voor iedereen tijdens uw vakantie interessant en leuk te maken, moet u goed over het scenario nadenken. Het is het beste om leuke prijsvragen en spelletjes te organiseren over een gekozen onderwerp. Bijvoorbeeld voor dudes - verschillende danswedstrijden. Een ervan staat in de krant. In dit geval kan het kwetsbare materiaal niet worden beschadigd (gescheurd) en is het ook onmogelijk om over de randen te stappen. Elke twee minuten wordt de krant steeds opnieuw dubbelgevouwen. Dit wordt gedaan totdat het winnende paar wordt onthuld, dat op een stuk papier heeft kunnen dansen. De hele nadruk van deze viering moet precies op dansen worden gericht.

Stap 6

Gebruik op een piratenfeest zinnen als "Duizend Duivels", "Haal het anker op", "Hé, aan dek", enz., en verwijs ook naar het juiste jargon. Alle luidruchtige en actieve wedstrijden die je leuk vindt, zijn geschikt voor deze vakantie. Het is wenselijk dat ze iets mariens in hun naam hebben (bijvoorbeeld "Parels in een fles"). Dit zal helpen bij het thema van de avond. Laat het hele feest vergezeld gaan van muziek als jazz, blues of rock and roll.

Stap 7

Op een pyjamafeestje kun je een banaal kussengevecht regelen, evenals een flessenspel voor verlangens. Maar voor themabijeenkomsten kun je ook kiezen voor entertainment dat geen strikte focus heeft. Games als Mafia of Crocodile zijn bijvoorbeeld altijd razend populair.

Stap 8

Vergeet niet dat uw gasten vroeg of laat honger zullen krijgen en ze met iets moeten trakteren. Drankjes en eten moeten idealiter passen bij de algemene stijl van het voorbereide feest. Als u bijvoorbeeld besluit een feest te organiseren in de stijl van de "Siciliaanse maffia", kunt u niet zonder spaghetti en pizza en kunt u kiezen voor witte of rode wijn als drank. Voor kerels moet je champagne en cocktails kiezen, en lichte sandwiches, canapés, ijs en fruit zijn geschikt als aperitief.

Stap 9

Voor een Hawaiiaans feest kun je kiezen voor hotdogs, pizza's, cocktails en zeker exotisch fruit op het menu zetten. Houd er rekening mee dat een luidruchtig feest op themafeesten niet het belangrijkste is. Alle aandacht moet gericht zijn op entertainment. De beste oplossing zou het zogenaamde aperitiefbuffet zijn, dat opzij zal staan om het lawaaierige plezier niet te verstoren.

Stap 10

De inrichting van de ruimte waar het feest plaatsvindt, moet overeenkomen met het gekozen thema. Organiseer je bijvoorbeeld een piratenfeestje, dan moet je schatkaarten, diverse vlaggen met doodshoofden of zelfs touwen aan de muren hangen. Het is het beste om een Hawaiiaans feest op het zand te houden (mits je op de datsja bent). Spreid overal vinnen, duikmaskers, zonnebrandlotions, bloemenslingers en baby-zandbakkits (emmers en peddels) uit. Voor een dandy party hang je platen, posters van Elvis Presley en diverse sterren uit de jaren 50 en 60 aan de muren. Onthoud dat alle gekozen rekwisieten passend en relevant moeten zijn voor het thema.

Aanbevolen: