Hoe Organiseer Je Een Themafeest?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Themafeest?
Hoe Organiseer Je Een Themafeest?

Video: Hoe Organiseer Je Een Themafeest?

Video: Hoe Organiseer Je Een Themafeest?
Video: Hoe organiseer je een event? Gebruik het stappenplan van MBO Amersfoort! 2024, Mei
Anonim

De kalender staat vol met verschillende feestdagen, waarvan de meest favoriete traditioneel verjaardagen en oud en nieuw zijn. En dan zijn er eindelijk jubilea, kinderfeestjes en bruiloften! Onlangs zijn themafeesten enorm populair geworden, waardoor je kunt ontsnappen aan de stereotiepe perceptie van de vakantie en plezier kunt hebben op een ongewone, heldere en originele manier. Als je besluit om zelf zo'n evenement te organiseren, komen de instructies voor het houden van een themafeest goed van pas.

Hoe organiseer je een themafeest?
Hoe organiseer je een themafeest?

Noodzakelijk

  • - feestconcept;
  • - het thema van de viering;
  • - vakantiescenario;
  • - versieringen.

instructies:

Stap 1

Kies een feestconcept op basis van de interesses en smaken van je vrienden, als je voor hen probeert. Misschien besluit u een bedrijfsevenement te organiseren of familieleden uit te nodigen. Bij het gekozen concept moet in ieder geval rekening worden gehouden met de leeftijd van de gasten, het soort feest, de locatie van het feest en natuurlijk persoonlijke voorkeuren.

Stap 2

Bepaal het thema van de viering. Bepaal hiervoor eerst uit welke groep vakanties je kiest: een volwassen feest of een kinderfeestje. Houd bij het organiseren van een evenement voor kinderen rekening met de leeftijdsgroep: peuters, kleuters, schoolkinderen. Voor volwassenen kunt u de volgende onderwerpen definiëren: familie (muzikaal, retro, gestileerd voor vakanties over de hele wereld) of jeugd (extreem, sport, dans, glamour, avontuur). Er is hier veel ruimte voor verbeelding, omdat elk thema veel meer secties bevat - er is genoeg om uit te kiezen!

Stap 3

Nu moet je een script maken voor de vakantie. Het feest mag niet uit verschillende afleveringen bestaan, het moet worden verenigd tot één geheel door het hoofdidee van de vakantie. Een detectivepartij kan bijvoorbeeld een misdaadonderzoek omvatten; voetbal - balwedstrijden en een korte voetbalwedstrijd; culinair - "culinair duel", enz. Wedstrijden en kostuums moeten overeenkomen met het thema van de vakantie.

Stap 4

Decoratie-elementen en verschillende thematische attributen zullen helpen om de vakantie te vullen met een gevoel van "waarheid" van wat er gebeurt: kettingen van bloemen en schelpen, geurige stokken met exotische geuren, verfrissende strandcocktails, zijden oosterse kussens, spandoeken, wimpels. Bijna alles wat bij het onderwerp past, helpt bij het creëren van de juiste omgeving.

Stap 5

Vergeet bij het voorbereiden van een feest niet dat het thema geschikt moet zijn voor het seizoen, want het gaat om kostuums voor een kostuumshow, een open plek om bijvoorbeeld een voetbalfeest te houden, decoraties die niet altijd in een gemiddeld appartement kunnen worden geplaatst. Een strandfeest midden in de winter is natuurlijk origineel, maar technologisch niet altijd haalbaar.

Stap 6

Als je niet genoeg materiaal hebt om een vakantie voor te bereiden, kun je altijd foto's, films of clips van het door jou gekozen thema bekijken, waarmee je je als hoofdscenarioschrijver en regisseur van het feest kunt onderdompelen in de wereld die je wilt presenteren aan uw gasten.

Aanbevolen: